Vijesti

 • 'Podržavamo štrajk i izražavamo radničku solidarnost'

  'Podržavamo štrajk i izražavamo radničku solidarnost'

  Prenosimo u cijelosti pismo podrške 50 sindikata i sindikalnih središnjica koji su dali potporu štrajku prosvjetnih radnica i radnika i izrazili radničku solidarnost. "Podrška prosvjetnim radnicima u štrajku! Mi, dolje potpisani sindikati i sindikalne središnjice, podržavamo štrajk (...)

 • Podrška civilnog društva: Zašto Vlada RH ne da novac za obrazovanje?!

  Podrška civilnog društva: Zašto Vlada RH ne da novac za obrazovanje?!

  Nastavnice i nastavnici su među najslabije plaćenim visokoobrazovanim radnicima u Republici Hrvatskoj, odnosno njihov koeficijent nije rastao paralelno s koeficijentima drugih javnih službenika. Zbog nevoljkosti Vlade da zajedno sa sindikatima u obrazovanju nađe rješenje, da osigura povećanje (...)

 • Pucanj u ljudska prava

  Pucanj u ljudska prava

  Priopćenje Centra za mirovne studije prenosimo u cijelosti. Centar za mirovne studije smatra nedopustivim da se u Hrvatskoj puca po ljudima, kao što se to dogodilo ovoga vikenda, kad je jedan hrvatski policajac propucao čovjeka na području Gorskoga kotara.

 • Olakšajte si organiziranje i planiranje akcija za bolji i pravedniji svijet u 2020. godini

  Olakšajte si organiziranje i planiranje akcija za bolji i pravedniji svijet u 2020. godini

  Centar za mirovne studije želi vam pomoći organizirati se - uz Mirovni rokovnik. Mirovni rokovnik za 2020. godinu uz kalendar, planer i bilješke, donosi i poticajne citate osoba koji se bore za bolje i pravednije društvo. Donosi označene važne datume koje možete obilježiti, ali (...)

 • Rodni jaz u plaćama: Žene u prosjeku zarađuju 16 posto manje od muškaraca

  Rodni jaz u plaćama: Žene u prosjeku zarađuju 16 posto manje od muškaraca

  S ciljem ujednačavanja iznosa mjesečnih primanja muškaraca i žena koji se bave istim poslovima, na inicijativu Europske komisije, 4. studenog obilježava se Dan jednakih plaća. Žene u Europskoj uniji u prosjeku zarađuju 16 posto manje od muškaraca .

 • Više tisuća prosvjetnih radnika i radnica prosvjedovalo pred zgradom Vlade

  Više tisuća prosvjetnih radnika i radnica prosvjedovalo pred zgradom Vlade

  Devetnaesti je dan štrajka u osnovnim i srednjim školama. Danas nastave nije bilo u cijeloj Hrvatskoj, a više tisuća učitelja i učiteljica, prosvjetnih radnika i radnica, prosvjedovalo je ispred zgrade Vlade na Markovom trgu. Istaknuli su kako od svojih zahtjeva neće odustati, piše Halter.

 • Solidarnost ne uništava sustav, nego ga pokušava održati!

  Solidarnost ne uništava sustav, nego ga pokušava održati!

  Na tribini o kažnjavanju pomaganja izbjeglicama "Kriminalizacija solidarnosti u Europskoj uniji" koju je Centar za mirovne studije organizirao u utorak 29. listopada u Europskom domu Zagreb, predstavljena je analiza slučajeva kriminalizacije solidarnosti u Europskoj uniji.

 • Potpišite peticiju za slobodan izbor pratnje na porodu

  Potpišite peticiju za slobodan izbor pratnje na porodu

  Ponukana nedavnim postroživanjem uvjeta za pratnju na porodu u varaždinskom rodilištu, udruga Roda lansirala je peticiju Moj porod - Moja Pratnja - Moj izbor kojom traže od Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske da HITNO svim rodilištima naloži da: omoguće svakoj rodilji da (...)

 • Nedaleko od granice s BIH osvanuli plakati 'Dobrodošli u Hrvatsku' i 'Hrvatska puna mučenja'

  Nedaleko od granice s BIH osvanuli plakati 'Dobrodošli u Hrvatsku' i 'Hrvatska puna mučenja'

  U Cisti Provo, nedaleko od granice s Bosnom i Hercegovinom podrignuti su plakati "Dobrodošli u Hrvatsku" i "Hrvatska puna mučenja" (aludirajući na turističke slogane Hrvatske) kao reakcija na objavu Europske komisije da Hrvatska ispunjava uvjete za ulazak u Schengenski prostor.

 • Pravda za djevojčice: Tražimo barem još tri centra za žrtve seksualnog nasilja

  Pravda za djevojčice: Tražimo barem još tri centra za žrtve seksualnog nasilja

  Organizatorice prosvjeda "Pravda za djevojčice" - Ženska soba, Inicijativa #spasime, Platforma za reproduktivna prava i Zaklada Solidarna – pozdravljaju odluku Vlade o slanju u saborsku proceduru paketa zakona kojima se unapređuje borba protiv obiteljskog i seksualnog nasilja.

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM