Stup srama

“Sve ove brojke koje smo čuli, evo malo prije, od poštovanog gospodina Pavića evo izgledaju kao prekrasna djevojka koju netko upozna navečer u klubu, a onda ujutro slijedi otrežnjenje kad se ona opere. Znate, to je veliki problem.”

Davor Dretar, bivši zastupnik Domovinskog pokreta (Izvor: dnevnik.hr, 3. lipanj 2024.)

“Kako netko može reći da u svijetu gdje je kriza s hranom Ministarstvo poljoprivrede nije važno. Da u svijetu u kojem nas žele miksati sa svim i svačim, da je Ministarstvo demografije i useljeništva nevažno. Da ne govorim o Ministarstvu gospodarstva. Pa naravno da ovi zgubidani žele pod svaku cijenu Ministarstvo kulture da mogu uzimati novac da mogu živjeti na grbači, da mogu raditi glupe i negledljive filmove, da mogu paradirati. Ima i Pride, ima i Ride. Još se voze na biciklima i to se sve plaća. To sve treba ukinuti i treba uzgajati argentinska goveda u Lici i vratit Hrvate iz Argentine. Bolje nego gay pride, ljepše za vidjeti.”

Velimir Bujanec, urednik i voditelj emisije Bujica (Izvor: Bujica, 3. lipanj 2024.)

“Pičko binarna ili kaj već jesi… mrš… jebem ti haljinicu i tvoj tanjur.”

Martin Horžić, glazbeni urednik na HRT-u (Izvor: index.hr, 13. svibanj 2024.)

“Oprostite, ja imam press, ne vi…. Gospođo Mlinarić, ja vas molim da budete pristojni i da pustite mene da objasnim hrvatskom narodu i javnosti ono što smatram da je bitno….”

Andrej Plenković, premijer RH nastavlja docirati novinarima/kama (Izvor: index.hr, 26. travanj 2024.)

“Unuka poznatog djeda, odana kćer uglednog pravnika, žena poznatog političara, brižna majka i baka”

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, podnaslov u tekstu o Ivani Brlić Mažuranić (Izvor: nsk.hr, originalna objava 18.travanj 2024. - izmijenjeno 19. travanj 2024.)

“…ovim putem ga gospodin Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, koji je bio glavna meta AP-ovih vulgarnih ispada, javno poziva, kao muškarac muškarca, sutra u bilo koje vrijeme, na mjestu koje odredi AP na sučeljavanje, na dvoboj i raspravu jer nije lijepo vrijeđati i ogovarati iza leđa!”

Priopćenje Domovinskog pokreta (Izvor: tportal.hr, 14. travanj 2024.)