U fokusu

glasuje protiv jer tako uistinu ljubiš bližnjeg svoga

‘1. prosinca ne glasujemo ni za čije fotelje, nego protiv svake diskriminacije’

‘1. prosinca ne glasujemo ni za čije fotelje, nego protiv svake diskriminacije’

Nakon što je u srijedu u centru Zagreba predstavljena udružena kampanja organizacija za zaštitu ljudskih prava Građani glasuju protiv, snimljen je i kratki video u kojem poznate osobe obrazlažu zašto je od krucijalne važnosti 1. prosinca izići na referendum i glasovati protiv.

“Onaj tko misli da je ovaj referendum za ili protiv istospolnih zajednica – ili griješi ili je jako naivan. Na ovom referendumu odlučujemo o pravima svih nas. Pravu da nam bilo kakve udruge i inicijative ne određuju kako ćemo živjeti i odgajati našu djecu. Zato je jako bitno glasovati protiv jer ako pobijede utjerat će nas u grob iz kojeg se nećemo lako izvući”, poručio je redatelj Vinko Brešan.

Televitijska voditeljica Danijala Trbović je ponovila kako je ljudski glasovati protiv.

“Brak nema potrebe štititi temeljnim i vrhovnim zakonom Republike Hrvatske. Brak uopće nije upitan. Ja sam bila u braku i nitko mi nije rekao: ‘Hej, kako se možeš udati za tog muškarca’. Dakle, to je čisti spin. Ustav štiti obitelj, a obitelj nije samo mama, tata i dijete. Obitelj je i moja obitelj koju činimo ja i moje dijete. Obitelj je i gdje on živi sam s troje djece. Obitelj su i moji prijatelji koji žive nevjenčano. Obitelj su i moji prijatelji koji su usvojili dijete. Ja ću glasovati protiv jer želim da svi imamo jednaka prava, da moje dijete sutra ima slobodu izbora i da ga nitko ne diskriminira zbog njegovih spolnih preferencija ili biko kojih drugih. Glasovati ću protiv jer uistinu ljubim bližnjeg svog”, istaknula je.

“Dragi građani, 1. prosinca nisu izbori i ne glasamo ni za čije fotelje. Glasujemo protiv svake diskriminacije i glasujemo za ljudsko pravo na izbor”, upozorila je najpoznatija hrvatska zviždačica Ankica Lepej.

Glumica Barbara Nola je kazala kako ne želi živjeti u društvu koje mrzi i diskriminira drugačije.

“Glasovati ću jer smatram da svi ljudi, sva naša braća i sestre, imaju pravo i zaslužuju ljubav i sreću te im ta prava nitko ne bi trebao željeti oduzeti. U takvom svijetu ja želim živjeti”, dodala je.

“Protiv znači za ljubav, toleranciju, demokraciju, građansko društvo, potpunu ravnopravnost svih ljudi”, pojasnio je pjevač Luka Tomaš.

“Tih 47 milijuna kuna se moglo puno pametnije uložiti. Pozivam sve ljude koji su zdrave pameti i koji ne mrze nikoga da glasuju protiv tog, usudio bih se reći, klerofašističkog referenduma koji nam se nameće”, zaključio je frontman Hladnog piva Mile Kekin.