U fokusu

Izbori za Europski parlament

HDZ objavio listu za EU parlament

HDZ objavio listu za EU parlament

Uz Odu radosti HDZ-ova desna koalicija objavila je jučer konačnu listu za Europski parlament. Kako je već najavljeno listu nosi aktualni europarlamentarac Andrej Plenković, a iza njega slijede čak tri aktualna HDZ-ova europarlamentarca/ke Dubravka ŠuicaIvana Maletić i Davor Ivo Stier.

Kako je bilo i najavljeno na petom mjestu je homofobkinja desetljeća Marijana Petir, dok je Ruža Tomašić na šestom mjestu. Od ženskih imena na listi je još i široj javnosti nepoznata Željana Zovko te je tako sa pet (45%) čak i desna HDZ-ova koalicija uspjela ispoštovati propisanu kvotu iz Zakona o ravnopravnosti spolova.

Nadamo se da će ovaj trend rodne ravnopravnosti na izbornim listama HDZ zadržati i u narednom razdoblju jer zašto desničarke ne bi imale prilike pokazivati svoju homofobiju i seksizam jednako kao i njihovi muški kolege?

{slika}Članak je nastao u okviru projekta Europske mogućnosti za ruralne žene koji provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu s Udrugom žena Hera, Prostorom rodne i medijske kulture K-zona i Radijom Kaj. Projekt financira Europska Unija u okviru IPA INFO 2012 te sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Mišljenja i stavovi izneseni u ovom članku ne izražavaju mišljenje i stavove Europske unije niti Ureda za udruge Vlade RH.