U fokusu

Ingrid Antičević Marinović za gradonačelnicu Zadra

Ingrid Antičević Marinović za gradonačelnicu Zadra

Ingrid Antičević Marinović, kandidatkinja je za gradonačelnicu Zadra na lokalnim izborima. Dugogodišnja odvjetnica, saborska zastupnica SDP-a, bila je predsjednica saborskog Odbora za zakonodavstvo i ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave u koalicijskoj Vladi. Ingrid je i predsjednica Gradske organizacije SDP-a Zadra, članica Nacionalnog vijeća za borbu protiv korupcije i Državnoodvjetničkog vijeća te nositeljica plakete Javnobilježničke komore za unapređenje rada javnog bilježništva.

Na konferenciji za novinare još u listopadu 2008. kad je istaknuta njezina kandidatura, kazala je kako se stranačka politika za vodstvo grada Zadra nije odviše promijenila, te da joj je primarni cilj stvoriti ‘grad po mjeri čovjeka’, odnosno grad i njegovo vodstvo u službi građana.

‘Kao gradonačelnica Zadra, mogu obećati kako će grad konačno preuzeti neke funkcije, koje mu možda i ne pripadaju, ali su ključne za njegovo funkcioniranje’, istakunla je Antičević Marinović, misleći pritom na socijalnu i fizičku sigurnost građana.