U fokusu

važnost ženskih glasova

Instagram profil kojeg želite pratiti: Feministička razmišljanja u oblačiću

Instagram profil kojeg želite pratiti: Feministička razmišljanja u oblačiću

Instagram: Feminist Thought Bubble

Iako najčešće služi kao društvena mreža na kojoj se hvalimo hranom koju smo pojele, odjevnim kombinacijama i provodima, Instagram je poslužio Molly Williams kako bi upozorila na seksizam i proširila vrlo važne poruke.

Naime, Molly je 20-godišnja studentica koja je otvorila Instagram profil nazvan Feminist Thought Bubble na kojem objavluje ilustracije poznatih feministkinja, ali i izmišljenih osobe, koje progovaraju o bitnosti feminističke borbe.

“Otvorila sam ovaj profil iz hira jer sam bila frustrirana i mikro i makro agresijom koju sam proživjela i kojoj svjedočim kao žena”, pojasnila je i dodala kako je sve zapošelo ‘crtkanjem’ neki mizoginih situacija.

“Shvatila sam kako umjetnost može biti zanimljiv način za povezati se s drugim ženama koje imaju ista razmišljanja i proživljavaju slične situacije”, dodala je.

Williams se nada kako će Instagram profilom fokus javnosti usmjeriti na probleme i prepreke s kojima se žene svakodnevno susreću poput borbe za jednaku plaću za rad jednake vrijednosti, reproduktivna prava, rodni identitet, pristanak, itd.

“Nadam se kako će ljudi vidjeti moje ilustracije i možda dobiti novu perspektivu na cijelu problematiku. Crteži možda jesu politički, ali su istovremeno i umjetnost i nešto moje osobno”, naglasila je za Huffington Post.