U fokusu

Marina Lovrić kandidatkinja za županicu, Mira Harcet za dožupanicu

Marina Lovrić kandidatkinja za županicu, Mira Harcet za dožupanicu

“100 posto najbolji izbor” – moto je pod kojim će se SDP-ova kandidatkinja za županicu Marina Lovrić natjecati na predstojećim lokalnim izborima, koji su zakazani za 17. svibnja. Potpisom na predizborni koalicijski sporazum potporu su u ponedjeljak Marini Lovrić dali predstavnici županijskih ogranaka sedam stranaka. Uz SDP članovi su ove koalicije, najveće na području županije, HNS, DC, SDA, SDSS, SPH i DSU. Koalicija je za dožupana/icu kandidirala i HNS-ovku iz Petrinje Miru Harcet, diplomiranu inženjerku te direktora Turističkog ureda Grada Kutine Andriju Rudića, inače nestranačku osobu.

“Pri dolasku na vlast, prije četiri godine, zatekli smo gospodarski potpuno slomljenu županiju s velikim problemima. Mogu reći da smo ono što smo tada obećali i ispunili, elektrificirali županiju i napravili znatan pomak u poljoprivredi te obrtu, malom i srednjem poduzetništvu. Smanjili smo nezaposlenost, povećali bruto društveni proizvod i sve ćemo to nastaviti razvijati u naredne četiri godine.” – rekla je Marina Lovrić.  Od konkrentih projekata u narednom mandatu Lovrić je obećala novo rodilište u Kutini, sportsku dvoranu u Petrinji te još neke investicije.

Marina Lovrić, diplomirana inženjerka prometa, momentalno je sisačko-moslavačka županica. Uspješno je 15 godina obavljala poslove direktorice “Čazmatransa” u Sisku. Kao potpredsjednica Udruge gospodarstvenika bavi se analitikom gospodarstva u cjelini kao i pojedinih gospodarskih grana. Članica je Foruma žena SDP-a Hrvatske. Na lokalnim izborima u svibnju 2005. godine nosila listu pet stranaka koalicije “Srcem za promjene” i postala SDP-ova županica Sisačko-moslavačke županije. U jesen 2005. godine jednoglasno drugi puta izabrana za predsjednicu ŽO SDP-a.

 

{slika}

Mira Harcet, dipl. ing. metalurgije, u Komunalcu je zaposlena na mjestu samostalne referentice za zaštitu okoliša. Do sada se nije previše medijski niti stranački eksponirala. Članica je HNS-a od 1991. godine, a u ovoj je stranci bila i dopredsjednica, izvršna tajnica i predsjednica Izvršnog odbora.