U fokusu

ususret ztzv hodu za život

Noćna akcija u Splitu: Hodate protiv života i slobode!

Noćna akcija u Splitu: Hodate protiv života i slobode!

Jutro pred održavanje drugog  po redu “Hoda za Život” u Splitu je i ove godine izvedena gerilska akcija nezadovoljnih građana i građanki koji su hodačima za život poručili da ne misle jednako kao oni.

Ovom noćnom akcijom željelo se podsjetiti na to da je takozvani hod ili marš za život zapravo najveća manifestacija globalnog pro life pokreta koji je nastao s ciljem zabrane prava na pobačaj. Pod parolom  zaštite života od začetka do naravne smrti organizatori  traže zabranu prava i slobode ženama da odlučuju o tome hoće li nastaviti trudnoću i imati dijete odnosno djecu. Na transparentima su građani i građanke poručili ljudima koji će danas biti u maršu da hodaju protiv života i protiv slobode. Organizatori današnjeg događaja ni na koji način ne doprinose ni životu, ni obitelji, ni Hrvatskoj. Upravo suprotno, ugrožavaju život, zagovarajući ilegalan pobačaj u nesigurnim medicinskim uvjetima; ograničavaju obitelj na imaginarnu sliku mame tate i njihove brojne djece i ne priznaju pravo drugima i drugačijima na njihovu vlastitu obitelj;  te nanose štetu Hrvatskoj jer djeluju protiv važećeg Ustava i zakona RH.

Mjesto okupljanja hodača, Zvončac osvanuo je tako prikriven krvavim vješalicama i gazama kao simbolima ilegalnog pobačaja od kojeg i danas umiru brojne žene dok je ruta kojom marširaju sudionici današnjeg hoda zasuta je letcima i porukama za slobodu žena, kao i fotografijama sluškinja u Splitu za slobodno odlučivanje o svom tijelu.

Za siguran, dostupan i besplatan pobačaj!