U fokusu

Osnovan Klub žena IDS-a

U subotu je održan osnivački sabor Kluba žena IDS-a, na kojem je sudjelovalo osamdesetak članica stranke. Za predsjednicu Kluba žena IDS-a izabrana je Katarina Nemet iz Novigrada.

U subotu je održan osnivački sabor Kluba žena IDS-a, na kojem je sudjelovalo osamdesetak članica stranke. Za predsjednicu Kluba žena IDS-a izabrana je Katarina Nemet iz Novigrada. Katarina Nemet (1976.) u proteklom je mandatu bila županijska vijećnica i predsjednica je Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Novigrada.

Klara Grahovac iz Pule, Višnja Ðurin Ipsa iz Funtane i Karmen Krančić iz Rovinja potpredsjednice su kluba, a Hana Fornazar glavna tajnica.

Predsjedništvo novoosnovanog Kluba čine: Sandra Radolović, Michela Blagonić, Đulijana Gambar, Manuela Licul Martinčić, Korana Kraguljac, Sandra Čakić Kuhar, Alida Perkov, Danijela Poropat i Mirella Mladin

Na osnivačkoj skupštini prisutne članice pozdravili su predsjednik stranke Ivan Jakovčić, glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon, politički savjetnik IDS-a Emil Soldatić te predsjednik Kluba mladih Marin Grgeta.

Nakon Kluba mladih, Klub žena je drugi interesni oblik osnovan unutar IDS-a. Glavni ciljevi Kluba žena su afirmacija žena u politici te zalaganje za njihov veći angažman u političkom životu.