U fokusu

Oteta nevladina aktivistica pronađena mrtva

Čelnica ruske nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava i njezin suprug, oteti u ponedjeljak, pronađeni su mrtvi u Groznom u utorak, objavila je ruska agencija Interfax pozivajući se na informacije jedne druge ruske nevladine organizacije. Zarema Sadulajeva vodila je rusku nevladinu organizaciju ‘Spasimo generaciju’.

Oteta nevladina aktivistica pronađena mrtva

thp365

Čelnica jedne nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava i njezin suprug, oteti u ponedjeljak, pronađeni su mrtvi u Groznom u utorak, objavila je ruska agencija Interfax pozivajući se na informacije jedne druge ruske nevladine organizacije.

 
‘Jutros smo pronašli tijela Zareme Sadulajeve i njezinog muža. Oteti su u ponedjeljak iz ureda’, rekao je jedan član organizacije Memorial. Zarema Sadulajeva vodila je rusku nevladinu organizaciju ‘Spasimo generaciju’. Njihovu su otmicu kolege odmah prijavili. Mjesne vlasti su potvrdile da su pronađena njihova tijela, izvijestila je agencija Interfax.

Jedan predstavnik čečenskog ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da su pronađeni u prtljažniku njihovog automobila s ozljedama od vatrenog oružja, prenosi Interfax. Nevladina organizacija ‘Spasimo generaciju’ pomaže mladima koji žive u Čečeniji da se uključe u društvo i ne pridruže se oružanim skupinama te republike. Ovaj zločin je uslijedio manje od mjesec dana nakon otmice i ubojstva aktivistice za ljudska prava Natalije Estemirove (50) koja je radila za Memorial. (Hina)