U fokusu

Tužna kolona na kiši

Radnice DTR-a poručile: ‘Želimo svoje plaće i povratak na radna mjesta!’

Radnice DTR-a poručile: ‘Želimo svoje plaće i povratak na radna mjesta!’

Ana Zubak

Pedesetak radnica DTR-a prosvjedovalo je danas na Markovom trgu u još jednom pokušaju da skrenu pozornost na neisplatu plaća i zastoj proizvodnje. Kroz suze i plač rekle su da samo žele svoju plaću koja je iznosila 2200 kuna i povratak na radna mjesta, prenosi Media Servis. 

Radnice DTR-a u koloni na kiši krenule su od jedne od svojih trgovina te se uputile na Markov trg odakle su prema Vladi poslale svoje poruke. Nakon što su nešto više od mjesec dana u štrajku, radnice kažu da se bore za isplatu svojih plaća, ali i ponovno pokretanje proizvodnje i povratak na svoja radna mjesta.

Traže isplatu dviju zaostalih plaća, a osim Vladi, svoje su poruke uputile i novim vlasnicima DTR-a Anti Nobilu i Milanu Cariću, koje pozivaju da im se obrate i prekinu neizvjesnost o budućnosti tvrtke. 

“Ako su nas kupili, nadamo se da nešto i planiraju s nama. Nadamo se da će nam se brzo obratiti i javiti. Obećali su da hoće, međutim to obećanje nisu izvršili. Svakako želimo da dođu. Mi ne možemo više hodati ovako po ulici. Želimo raditi u svojim proizvodnim halama. Neka se obrate radnicima da znamo što nam je dalje za činiti. Mi ne primamo svoje plaće. Zadnja plaća je bila za veljaču i to 2.200 kuna”, izjavila je za medije jedna od radnica Branka Perica.