U fokusu

Školovanjem do radnog mjesta

Projekt “Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena” ušao je u novu fazu te se 31 Međimurka vratila u školske klupe. “Nakon završetka obrazovanja, a u kombinaciji s radionicama, kao i grupnim i individualnim savjetovanjem nadamo se da će ove žene naći svoje mjesto pod Međimurskim suncem te steći ekonomsku neovisnost koju zaslužuju.” navodi se u priopćenje udruge Zora.

Školovanjem do radnog mjesta

Počelo je novo razdoblje u životu za korisnice projekta “Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena”. Naime, završili su upisi u obrazovne programe za 4 različita zanimanja – slastičarke, domaćice, vizažistice i IT operaterke, te se 31 žena vratila u školske klupe. “Nakon završetka obrazovanja, a u kombinaciji s radionicama na razne teme važne za pronalaženje posla, kao i grupnim i individualnim savjetovanjem nadamo se da će ove žene naći svoje mjesto pod Međimurskim suncem te steći ekonomsku neovisnost koju zaslužuju.” navodi se u priopćenje udruge Zora.

 

Uz obrazovne programe u pripremi su:

Radionica: Moć pozitivnog mišljenja i samoostvarivanje (06.04.)

Na ovoj radionici naučiti ćete kako pozitivno misliti, koje su prednosti pozitivnog razmišljanja, kako reagirati, kako koristiti svoju snagu, kako se zauzeti za sebe, kako napredovati pomoću pozitivnoga mišljenja

Grupno savjetovanje – Učenje životnih vještina (13.04.)

Naučite kako komunicirati, usavršite vještinu razmišljanja i postupanja, vježbajte komunikaciju i svoje ostale životne vještine.

Sudjelovanje na radionicama i savjetovanjima je besplatno, ali je potrebno prijaviti se za dolazak najkasnije 3 dana prije održavanja na broj telefona 395-026. Sve aktivnosti odvijaju se na adresi A. Schultessa 19, u starim barakama GK, preko puta Pilke.

 

Projekt  “Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena” provodi  Međimurska županija uz partnere Udrugu Zora,  Zavod za zapošljavanje – Područna služba Čakovec i Dom za žrtve obiteljskog nasilja – Sigurna kuća Čakovec. Financijski ga podržava EU kroz program IPA IV. komponenta – Razvoj ljudskih potencijala, a sufinanciraju ga Međimurska županija  i Zavod za zapošljavanje – Središnja služba Čakovec. Također, međimurski Čateks d.d. prepoznao je vrijednost projekta i donirao radne materijale za zanimanje Domaćice.