U fokusu

konferencija mreže mladih hrvatske

Što omogućiti mladima da budu spremni za život i društvo?

Što omogućiti mladima da budu spremni za život i društvo?

MMH

U Zagrebu je danas, 18. rujna, održana konferencija “Što omogućiti mladima da budu spremni za život i društvo” koju je organizirala Nacionalna radna skupina za provedbu strukturiranog dijaloga (u nastavku NRS).

Prenosimo njihovo priopćenje:

Konferencija je okupila više od 70 sudionika/ca iz cijele Hrvatske, uglavnom mladih i predstavnika udruga mladih i za mlade, ali i predstavnika lokalne samouprave i savjeta mladih te obrazovnih ustanova. Tijekom konferencije, koja je tematizira implementaciju preporuka iz 5. ciklusa strukturiranog dijaloga koje je NRS prihvatila, predstavljen je istraživački izvještaj Marka Kovačića (IDIZ) o implementaciji preporuka te je Annamaria Mak (Odjel za mlade, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku) objasnila proces prihvaćanja preporuka te važnost istih za mlade u RH. Konferenciju je otvorio Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice za demografiju.

Kako bi se provedba preporuka poboljšala te kako bi se čule nove ideje i prijedlozi mladih i ostalih sudionika/ca, organiziran je i grupni rad tijekom kojeg se oformio niz zaključaka i preporuka o kojima će se razgovarati na sastanku NRS-a.

Strukturirani dijalog s mladima proces je koji putem konzultacija između donositelja odluka i mladih osigurava da mišljenja i preporuke mladih budu jedan od ključnih doprinosa u donošenju odluka i oblikovanja politika za mlade.