U fokusu

Upoznajte Pussy Power House

Umjetnički kolektiv koji slavi žensku snagu i prihvaćanje različitosti

Umjetnički kolektiv koji slavi žensku snagu i prihvaćanje različitosti

Tod Seelie/Pussy power house FB

Pussy Power House novi je umjetnički kolektiv u Los Angelesu koji se okupio kako bi slavio žensku snagu i stvarao događanja i aktivnosti koji/e doprinose prihvaćanju svakog pojedinca/ke onakvima kakvi/e jesu. Svojim djelovanjem članice žele prikazati kolektiv žena koje stvaraju u zajedništvu (a ne konkurenciji) te promoviraju samopoštovanje i osobno iskustvo kroz interaktivna događanja.

Podigle su prašinu priređivanjem tuluma koji se sastoje od mnogo snažne glazbe, umjetnosti, komedije i live performansa. Njihove događaje prati nova tema svaki mjesec. Neke od dosadašnjih tema su bile briga o sebi, osobni rast i razvoj, pravo na sebičnost, briga o okolišu, stvaranje pozitivne slike o sebi i sl. Svim tim događanjima članice žele razbiti patrijarhalne obrasce ponašanja koje nam društvo nameće, potaknuti ljude na prihvaćanje različitosti, prihvaćanje sebe i osoba oko sebe onakvima kakvi jesu bez obzira na rasu, spol, pripadnost i sl. Uz to, posjetitelji/ice događanja imali su priliku naučiti nešto o bilju i prirodnoj medicini, promoviraju se lokalne proizvođačice različitih proizvoda te se pruža prilika svim zainteresiranima da se povežu u jednu feminističku zajednicu. Njihova mreža suradnica iz dana u dan je sve veća, a neke od suradnica su ilustratorice, umjetnice, dizajnerice tekstila, spisateljice, instruktorice joge, neke se bave biljem i zdravim stilovima života i sl.  

“Vjerujem da je ono što radimo iznimno važno. Potrebno je kreirati prostor za sve nas koje imamo vaginu ili se s njom poistovjećujemo, važno je pričati o stvarima koje su nama bitne. Želimo kreirati novu životnu zajednicu u kojoj su svi ljudi pozvani da budu ono što jesu i izraze se kako žele, kazala je Corinne Loperfido, osnivačica kolektiva.