Uncategorized

Rails Girls

Besplatna dvodnevna radionica programiranja za žene i djevojke

Besplatna dvodnevna radionica programiranja za žene i djevojke

Za tri tjedna Rails Girls Zagreb okupit će četrdesetak entuzijastičnih djevojaka i žena na besplatnoj dvodnevnoj radionici programiranja u programskom jeziku Ruby. Namjera organizatora je potaknuti među ženama interes za tehnologijom kako bi stekle svoje prvo iskustvo u programiranju korištenjem Ruby on Railsa.

Ruby on Rails radionica ‘Rails Girls’ održat će se u Zagrebu 19. i 20. listopada u prostorima Hrvatske gospodarske komore na adresi Nova cesta 5. Prethodna prijava na radionicu je obavezna, a zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice railsgirls.com/zagreb. Cilj događanja je pomoći ženama pružanjem alata za bolje razumijevanje tehnologije kroz RoR, framework otvorenog koda za izradu web stranica i aplikacija optimiziran kako bi unaprijedio produktivnost programera odnosno programerke. 

Radionica se odvija u organizaciji tvrtki minus5, Infinum i zajednice Girl Geek Dinners Hrvatska, a dio je inicijative Rails Girls. Hrvatska gospodarska komora je partner Rails Girls Zagreb.

Više informacija o samoj radionici možete potražiti u priloženoj objavi za medije te na službenim internetskim stranicama www.railsgirls.com/zagreb.

{slika}