Uncategorized

17. rujan na Savici

Bum tres TranS – Savica čita!

Bum tres TranS – Savica čita!

Facebook eventa

Akcija Bum tres TranS – Savica čita održat će se u subotu, 17. rujna, na platou ispred Ul. Zinke Kunc 2 – 4 i u Knjižnici Savica u Zagrebu.

Akciju organizira Knjižnica Savica i Tranzicijska grupa Savica a namijenjena je svim dobnim skupinama. Svrha akcije je promicanje važnosti čitanja tijekom cijelog života. Također, ovim se događajem želi podići kvaliteta ekološkog, socijalnog i kulturnog života u naselju te potaknuti stanovnike i stanovnice na volontiranje u zajednici kako bi se pridonijelo društvenoj koheziji na lokalnoj razini. 

U sklopu akcije održat će se sajam rukotvorina kvartovskih kreativaca i Udruge Ozana te ekoplac Udruge Vestigium na kojemu će svoje proizvode predstaviti mala obiteljska gospodarstva. Također, bit će postavljena i izložba fotografija platforme Zelenica, glumac Roko Sikavica interpretirat će Shakespearea, a akademski slikar Lav Paripović izradit će mural na vanjskom zidu Knjižnice Savica. Uz to, knjižnica će predstaviti svoju Pričaonicu te zbirku problemskih slikovnica, a Dječja knjižnica Marina Držića svoj Knjigotron, čitateljski klub za mlade.

Odrasli posjetitelji i posjetiteljice moći će se okušati u nagradnom književnom kvizu Brojevi, mjesta, ljubavnici, kao i u radionici pisanja bez (auto)cenzure Coprničje pero. Događanje će završiti književnom večeri s književnicom Marinom Vujčić, a cijeli program pogledajte na stranicama događaja. 

Za program zaslužni su pojedinci/ke i udruge koji se bave promicanjem knjiga i čitanja: Nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja “Čitaj mi”, Udruga R.E.A.D., Udruga “Smiješak za sve”, Hrvatsko čitateljsko društvo, Denis Kovač, Centar za stručnu psihološku pomoć djeci i roditeljima “Pričaj mi”, Ivana Bašić i “Balans centar”, Tanja Tolić i “Najbolje knjige” te Društvo za znanstvenu fantastiku SFera.