Uncategorized

prosvjed 1. lipnja

Inicijativa Hrvatska može bolje – Podrška cjelovitoj kurikularnoj reformi

Inicijativa Hrvatska može bolje – Podrška cjelovitoj kurikularnoj reformi

Inicijativa ‘Hrvatska može bolje’ poziva na prosvjed podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi 1. lipnja u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te potiče organizacije civilnog društva van Zagreba, građanske inicijative, aktiviste/ice da istovremeno organiziraju akcije podrške u svojim gradovima.

“Budući da je iz razvoja događaja, nakon kojih je stručni tim za Cjelovitu kurikularnu reformu predvođen Borisom Jokićem zatražio razrješenje zbog pokušaja političkog preuzimanja stručnog procesa kurikularne reforme, razvidno da Vlada nije sposobna provoditi reforme, a da vladajuća saborska većina političkim pritiscima dodatno opstruira i ono što entuzijastični stručnjaci pokušavaju napraviti, vrijeme je da im pošaljemo poruku da su dobro obrazovanje, stručnost i ljudski resursi važni za budućnost Hrvatske”, poručuju iz Inicijative. 

“Osigurajmo djeci odrastanje u modernom, kvalitetno osmišljenom obrazovnom sustavu koji će im dati konkurentna znanja i vještine za život u 21. stoljeću.. Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu koju vodi dr. sc. Boris Jokić i tim stručnjakinja i stručnjaka, temeljenu na znanstvenim činjenicama. U zemlji u kojoj se ni oko čega ne možemo dogovoriti, neka obrazovanje bude mjesto gdje će Hrvatska pokazati jedinstvo”, zaključuju organizatori/ce.