Uncategorized

Prijave za stipendije vrijedne 5.000 eura

Natječaj za dodjelu stipendija

Natječaj za dodjelu stipendija

Još samo deset dana traje natječaj za dodjelu nacionalnih stipendija “Za žene u znanosti” za 2015. godinu, kojim će L’Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO nagraditi četiri mlade znanstvenice vrijednim stipendijama u iznosu od 5.000 eura.Izborno povjerenstvo programa stipendiranja “Za žene u znanosti” dodijelit će stipendije najuspješnijim znanstvenicama, do 35 godina starosti, a koje su u završnoj fazi izrade doktorske disertacije iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva te biotehničkih znanosti, uključujući  i interdisciplinarna područja.

Nacionalni program stipendiranja “Za žene u znanosti” prisutan je u Hrvatskoj od 2006. godine, a djeluje u sklopu međunarodnog programa “For WomeninScience” pokrenutog 1998. godine.

U Hrvatskoj program se odvija kroz partnerstvo L’ORÉALA Adria i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i uz potporu Rektorskog zbora Republike Hrvatske.

Tijekom proteklih osam godina, program je nagradio čak 30 talentiranih znanstvenica koje su posvetile život traganju za otkrićima i spoznajama koja poboljšavaju kvalitetu naših života.

Kandidatkinje svoje prijave za natječaj “Za žene u znanosti” mogu poslati Hrvatskom povjerenstvu za UNESCO do najkasnije do 6. studenog 2014. na adresu Runjaninova 2a, Zagreb, s naznakom “Za žene u znanosti”.

Sve informacije dostupne su na i službenoj stranici Ministarstva kulture: http://www.min-kulture.hr/