Uncategorized

Pozivamo vas na tirbinu

NE tako okrugli stol – Biti mlada LGBT osoba u Hrvatskoj

NE tako okrugli stol – Biti mlada LGBT osoba u Hrvatskoj

Kako je to biti mlada LGBT osoba u Hrvatskoj? Koji su najčešći problemi s kojima se suočavaju mlade LGBT osobe? Gdje se okupljaju LGBT mladi? Gdje mogu doći do informacija koje su im potrebne? Koliko se razlikuje pozicija LGBT mladih u Zagrebu i ostalim dijelovima zemlje? Žele li LGBT mladi biti aktivni unutar zajednice? Ukoliko žele, kakav oblik djelovanja biraju, a ako ne, zašto ne?

O tim i mnogim drugim pitanjima razgovarat ćemo s gostima i gošćama “NE tako okruglog stola” iz različitih udruga i inicijativa u Hrvatskoj. Predstavit će nam se Zagreb Pride sa svojom Queer2queer radionicom, unutar koje si vršnjaci međusobno pomažu u suočavanju s poteškoćama, ali se i druže te opuštaju i zabavljaju. Svoje viđenje položaja mladih LGBT osoba i važnost suradnje s LGBT udrugama dat će i Mreža mladih Hrvatske, a novoosnovana LGBTIQ inicijativa FFZG-a AUT predstavit će svoju misiju, viziju i progovoriti o položaju LGBT studentica i studenata na fakultetima. Udruga Rišpet iz Splita predstavit će sudjelovanje u organizaciji splitske Povorke ponosa i objasniti situaciju LGBT mladih i njihovih problema u Splitu. O potrebi organiziranja druženja LGBT mladih i u drugim krajevima osim Zagreba, govorit će Queer Sport Split koji je u Splitu pokrenuo Plesnjaq, party za queer osobe i sve ljude dobre volje. Zato što na mladima svijet ostaje! 

Tribina je nastala kao jedna od osmišljenih akcija tijekom dva modula druženja u sklopu projekta “Mlade žene mijenjaju svijet” čije su organizatorice Fondacija CURE iz BiH, CESI iz Hrvatske i Autonomni ženski centar iz Srbije, a tribinu organiziraju u suradnji sa Zagreb Prideom i Mrežom mladih Hrvatske. Pozivamo Vas da nam se pridružite na tribini “NE tako okrugli stol – Biti mlada LGBT osoba u Hrvatskoj” u utorak, 11. lipnja u prostorima infoshop knjižnice Pippilotta u sklopu AKC Medika na adresi Pierrotijeva 11, s početkom u 18:30.