Uncategorized

filmska večer

Solidarnost i hrana – o ženskom poduzetništvu i udruživanju

Solidarnost i hrana – o ženskom poduzetništvu i udruživanju

Udruga PaRiter i inicijativa Radno i ravnopravno pozivaju vas na filmsku večer 11. lipnja u 20:00 u Mini Art-kinu (Krešimirova 2, Rijeka). 

🌿”Solidarnost i hrana – o ženskom poduzetništvu i udruživanju” 🌿

Prikazat će se dva kratka filma: “Vojvođanska kuca – selo Stanišić” i “Nove žene za novo vreme” (produkcija BeFem), koji prikazuju pokretanje ženskih zadruga i inicijativa koje koriste lokalne resurse za proizvodnju, a pridonose boljitku zajednice. Jedna od takvih inicijativa bavi se uzgajanjem i pripremom hrane. Nakon projekcija razgovarat ćemo s Jelenom Višnjić i Anom Smokrović o oblicima ekonomskog udruživanja temeljenim na solidarnosti i udruživanju žena te o poticanju lokalne proizvodnje kroz uzgoj hrane.

O gošćama: 
Jelena Višnjić, doktorica nauka, studije roda (Univerzitet u Novom Sadu). Jedna je od osnivačica i urednica festivala feminističke kulture i akcije BeFem, koordinatorica je programa “Feministička medijska kultura: proizvodnja roda”, predavačica u Centru za ženske studije u Beogradu i aktivistkinja feminističkog pokreta. 

Ana Smokrović je poljoprivrednica koja uzgaja hranu po biodinamičkim principima, doktorandica Filozofskog fakulteta u Rijeci, piše disertaciju na temu filozofije hrane, edukatorica, vodi radionice kuhanja, zdrave i prirodne hrane te prirodnog vrtlarenja.

Vidimo se u Mini Art-kinu!

Filmska večer organizirana je u sklopu projekta “Sisterality – International network of girls and young women” koji je financiran sredstvima programa Europske unije Erasmus+, a provodi ga udruga PaRiter u partnerstvu organizacijama TDM 2000 iz Italije i Die Spinnerei iz Austrije. 

*Naslovna fotografija je preuzeta iz filma “Vojvođanska kuća – selo Stanišić”