Uncategorized

uoči marša mladih za radnička prava

Tribina o izrabljivanju učeničkog i studentskog rada

Tribina o izrabljivanju učeničkog i studentskog rada

U četvrtak, 13. listopada u 18 sati na Fakultetu političkih znanosti održat će se tribina o položaju i problemima učeničkog i studentskog rada. Uoči Marša mladih za radnička prava, koji će uslijediti u subotu 15. listopada, želja nam je skrenuti pozornost na težak položaj mladih, odnosno učenika/ica i studenata/ica koji rade uz školovanje ili prolaze razne oblike nastavne prakse u kojima su izloženi eksploataciji i kršenju cijelog niza radničkih prava.

Cilj tribine je definirati problem te detektirati njegove moguće uzroke, kao i potencijalna rješenja. U tribini će uz učenicu Domeniku Benak i studenticu Mateju Gredelj, koje će podijeliti svoja iskustva i probleme s kojima su se suočavale, sudjelovati novinarka Ana Kuzmanić te član Izvršnog odbora Europske studentske unije i bivši predsjednik Hrvatskog studentskog zbora Aleksandar Šušnjar. Tribinu će moderirati Karlo Kralj iz Mreže mladih Hrvatske.

Posebno se pozivaju sve učenike/ice i studente/ice koje su radile tijekom školovanja da se odazovu tribini i podijele svoja iskustva, razmišljanja i probleme koje prepoznaju u sustavu studentskog i učeničkog rada.