Uncategorized

Prijave do 24. svibnja

Uključite se u 5. tjedan IZBJEGLICAma!

Uključite se u 5. tjedan IZBJEGLICAma!

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica poziva vas da se priključite održavanju 5. Tjedna IZBJEGLICAma. Manifestacija se počela održavati prije pet godina u Zagrebu te se svake godine širila u sve više gradova. 

Prošle godine organizatori su odlučili poziv za sudjelovanje otvoriti svim zainteresiranim pojedincima, kolektivima i gradovima koji žele obilježiti Svjetski dan izbjeglica te u svojim lokalnim sredinama organizirati konkretno događanje.

Svjetski dan izbjeglica obilježava se 20. lipnja s ciljem podizanja svijesti o teškoj situaciji u kojoj se nalaze ljudi diljem svijeta koji su prisiljeni napustiti svoje domove zbog straha od proganjanja. Prema podacima UN-ove agencije za izbjeglice, u svijetu je trenutno 65.6 milijuna prisilno raseljenih osoba. Republika Hrvatska je dosad primila malen broj izbjeglica te se društvo polarizira oko njihova uključivanja u društvo. Naum ovog događaja je podignuti svijest političara/ki, javnosti i stanovnika/ica Hrvatske o položaju izbjeglica kroz razne forme: javne rasprave, press konferencije, kulturne događaje i slično.

“Ako se želite pridružiti i organizirati neki događaj u lokalnoj zajednici u kojoj živite – javite nam se kako bismo vas uključili u 5. Tjedan IZBJEGLICAma! Važno je napomenuti da Koordinacija za integraciju ne može snositi trošak organiziranja događaja koje želite organizirati već je želja ovog poziva objediniti inicijative s jednakom motivom pod istim nazivom te doprinijeti kreiranju društva dobrodošlice diljem Hrvatske”, poručuju organizatori/ice. 

Prijave su otvorene do 24. svibnja preko ovog linka.  Organizatori/ice će se javiti svima koji se prijave kako bi dogovorili detalje, a ako imate pitanja, slobodno im se obratite na prijave@cms.hr.