U fokusu

Ići ću još uspravnije naprijed u potrazi za zaposlenjem!

17 nezaposlenih žena završilo je sredinom svibnja grupe podrške u okviru projekta “Osnaživanje nezaposlenih žena za aktivno sudjelovanje na tržištu rada – Žene biraju novu šansu!” koji provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje. Program grupe podrške pod vodstvom psihologinje Tanje Prekodravac trajao je 12 tjedana po 2 sata tjedno i obuhvatio niz tema važnih za povećanje zapošljivost žena.

Ići ću još uspravnije naprijed u potrazi za zaposlenjem!

17 nezaposlenih žena završilo je sredinom svibnja grupe podrške u okviru projekta “Osnaživanje nezaposlenih žena za aktivno sudjelovanje na tržištu rada – Žene biraju novu šansu!” koji provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Zagreb, Moj posao.net i Institutom za razvoj tržišta rada uz potporu Europske unije. Program grupe podrške pod vodstvom psihologinje Tanje Prekodravac trajao je 12 tjedana po 2 sata tjedno i obuhvatio niz tema važnih za povećanje zapošljivost žena. Neke od tema obrađenih na radionicama bile su pisanje životopisa, komunikacijske vještine, neverbalna komunikacija, asertivnost, intervju za posao, nošenje sa tremom, prezentacijske vještine, osobna efikasnost te upravljanje ciljevima i vremenom, a sve u svrhu izgradnje znanja i vještina za aktivno traženje posla. Nakon završenog programa sudionice su izjavile da im je sudjelovanje u grupama podrške povećalo samopouzdanje te da su stekle nova znanja. “Prebrodila sam “nesigurnost”. Drugačije ću se postavljati prema poslodavcu, ako ga u bućnosti bude.” rekla je na kraju programa jedna od sudionica, dok druga nadodaje “Radionica mi je omogućila jasnije sagledavanje sebe i moje osobnosti u interakaciji s drugima kroz dulje vrijeme. Ići ću još uspravnije naprijed u potrazi za zaposlenjem!”.  

Grupe podrške od danas, 20. svibnja, nastavljaju se za još 20 nezaposlenih žena, a u pripremi je radna praksa kroz koju će kod odabranih poslodavaca nezaposlene žene moći unaprijediti svoje radne vještine i znanja te na taj način postati konkurentnije na tržištu rada.

Cilj je projekta “Žene biraju novu šansu”! povećati zapošljivost žena kreirajući nove i inovativne modele potpore i pružajući direktnu potporu nezaposlenim ženama za njihovo aktivno sudjelovanje na tržištu rada te osvještavajući poslodavce i opću javnost o rodnoj ravnopravnosti u svijetu rada, a posebno o prijetnjama socijalne isključenosti dugotrajno nezaposlenih žena.