U fokusu

Predstavljamo: Nada Turina Đurić

Predstavljamo: Nada Turina Đurić

Nada Turina Đurić (1964.) aktualna je zamjenica župana Primorsko-goranske županije za društvene djelatnosti te kandidatkinja za novi mandat zamjenice župana. Predsjednica je HNS-a za Primorsko-goransku županiju i članica Predsjedništva državnog HNS-a. Po struci je dipl. politologinja, a radila je kao novinarka te u ugostiteljstvu i turizmu.

 

Evo kako je odgovorila na Libelin upitnik.

*U politici sam jer sam  uvjerenja da je svaki i najmanji angažman za napredak zajednice u kojoj živimo, u smislu promoviranja demokratskih načela i najviših civilizacijskih standarda, vrijedno osobnog angažmana.

*Posebno me interesiraju teme:
Djelovanje mladih i za mlade ljude što znači područje odgoja, obrazovanja i znanosti, kao i pitanja rješavanja egzistencijalnih potreba mladih obitelji – poticana stanogradnja, mobilnost i fleksibilnost u zapošljavanju.

Zdravstvo – dostupnost, kvaliteta, efikasnost sustava kao preduvjet za zdrave i zadovoljne građane županije

*Moj najveći uspjeh u politici je to što sam kao dosadašnja zamjenica župana, uspjela realizirati neke važne projekte i što to moji sugrađani, prijatelji i kolege prepoznaju i poštuju.

*Biti žena u politici je “malo” teže, nego biti muškarac u politici, ali je nadasve izazov kojeg objeručke prihvaćam.

*U slobodno vrijeme volim kuhati, uređivati svoj vrt i pričati sa svojom djecom i suprugom.

*Kandidirala sam se jer mislim da ima još jako puno posla oko ostvarenja ciljeva koje sam si zacrtala i mislim da ih mogu realizirati na opće dobro. Naravno, nadajući se da i moji birači misle,da je tome tako.