Uncategorized

Poreč

Razbijanje stereotipa

Razbijanje stereotipa

Centar za građanske inicijative Poreč otkriva: Sve feministkinje su dlakave, svi Istrijani su IDSovci, svi pederi su feminizirani, sve žene vole ružičasto i svi Porečani su bogataši!

Sve plavuše su glupe, svi Istrijani su separatisti, sve žene su loše vozačice, sve feministkinje mrze muškarce… sve su to stereotipi koji, kad su jednom pripisani određenoj društvenoj skupini, jako su otporni na promjene uslijed novih informacija. Stereotipima uvelike pojednostavljujemo svoj pogled na svijet. Ako taj stupanj prijeđe granicu, čovjek tada zaboravi promotriti individualne razlike među ljudima određene skupine.

Kako se stereotipi potenciraju u filmskoj industriji, koliko su prisutni kod LGBT zajednice, koja je poveznica između stereotipa i humora te koliko su zapravo Istrijani i Istrijanke separatistički nastrojena, apartmanski opskrbljena i inertna grupa, saznat ćemo na druženju s razbijačicama i razbijačem stereotipa Mimom Simić, Goranom Prodanom i Ivonom Orlić.

Nakon razgovaraone, nastavljamo se družiti s Mimom i Drvenom Marijom.

Svi/e ste pozvani/e 29. ožujka u 19 sati u The Corner Caffe (Poreč)!

 

Mima Simić

Muškarača, dlakava feministkinja, lezbijka jer još nije upoznala Pravog, a u slobodno vrijeme spisateljica, filmska, kulturalna i rodna teoretičarka, prevoditeljica, publicistkinja, LGBT aktivistkinja, feministkinja, magistra Rodnih studija, obožavateljica mačaka, rock zvijezda, članica benda Drvena Marija, voditeljica Petog dana.

 

Goran Prodan

Istrijanski separatist, misli samo na seks, nikada ne plače, a u slobodno vrijeme politolog, novinar i urednik u Glasu Istre, bio je urednik i novinar Porečkog glasnika i 30 dana, urednik humorističko-satiričkog podlistka Glasa Istre La Kost, pisac, fokusiran na političku satiru, specijaliziran za različite teme koje propituju korumpiranost i nepotizam u političkim i drugim strukturama.

Ivona Orlić

Bogata Porečanka, loša vozačica, hladna kraljica, a u slobodno vrijeme diplomirala pedagogiju, organizaciju kulturnih djelatnosti, doktorica znanosti iz znanstvenog područja humanističkih znanosti – etnologija i antropologija, autorica knjige “Istra kroz tri generacije” u kojoj propituje i vlastite stereotipe vezane uz Istrijane i Istrijanke.

 

Moderatorica: Nataša Vajagić (glupa plavuša)

 

Vidimo se u Corneru, vesele vam se lezbače iz CGI-a! 😀