Uncategorized

Poziv na trening

Javno zagovaranje za seksualna i reproduktivna prava mladih

25.-28. lipanj 2009., Terme Jezerčica; Rok za prijavu: 14. lipanj 2009.

 

Poziv na trening  

“Javno zagovaranje za seksualna i reproduktivna prava mladih”

  

Drage i dragi!

Zadovoljstvo nam je što vas možemo pozvati na sudjelovanje na treningu i projektu “NEK SE MLADE PITA! – Seksualna i reproduktivna prava i zdravlje mladih u RH” koji provodi CESI uz financijsku podršku Europske Komisije – Phare-a 2006 i Grada Zagreba.

Projektom želimo uključiti mlade različitog socio-ekonomskog statusa u razvoj, provođenje i praćenje javnih politika vezanih u seksualna i reproduktivna prava i zdravlje te ukazati na važnost  seksualne edukacije te osiguravanja servisa prilagođenih potrebama mladih (youth friendly services).

 

Na početku provođenja projekta formirana je grupa mladih ljudi koja je napravila analizu postojećih mjera, politika i  praksi u RH vezanih uz seksualna i reproduktiva mladih, te analizu dobrih praksi u zemljama EU. Na temelju analize osmišljen je priručnik za javno zagovaranje koji će  služiti kao alat kojim se mogu unaprijediti seksualna prava i zdravlje mladih.

 

U periodu od 25. do 28. lipnja u Termama Jezerčica organiziramo trening za 18 mladih osoba (16 – 25 godina) “Javno zagovaranje za seksualna i reproduktivna prava mladih” . Ovaj će trening će  obuhvatiti teme vezane uz  seksualna prava (seksualna edukacije, servisi i usluge prilagođene mladima, politike i sl.) te teme vezane uz zagovaranje. Osim toga zajedno ćemo planirati akcije/akciju koju će sudionici/e seminara imati obavezu provesti u periodu od srpnja do listopada 2009. godine. Troškove hrane, smještaja u dvokrevetnim sobama i putne troškove pokriva CESI.

 

Ako odlučite sudjelovati na treningu molimo Vas ispunite prijavnice te ih pošaljite faxom, e-mailom ili poštom na našu adresu najkasnije do 14. lipnja 2009. godine. Adresa je CESI, Nova cesta 4, 10 000 Zagreb; fax 01 24 22 801; e-mail: scesar@zamir.net ili cesi@zamir.net. Može se prijaviti više osoba iz jedne organizacije.

 

Na temelju zaprimljenih prijava obavit ćemo proces selekcije sudionika/ca i obavijestiti Vas o rezultatima selekcije.

U prilogu Vam, osim prijavnice, dostavljamo okvirni program rada i kratki opis projekta.

S poštovanjem,

Sanja Cesar