U fokusu

Četrdeset radnika/ca Ringa krajem lipnja bez posla!

Nakon što je nakon 17 godina rada vrata svog proizvodnog pogona zatvorio đakovački tekstilac “Helson”, ista će sudbina, čini se, ubrzo zadesiti još tri tvrtke iz te branše. 40 radnika đakovačkog tekstilca “Ring” krajem ovog mjeseca naći će se na ulici i bez posla, što nam je potvrdio i vlasnik tvrtke Josip Zrakić.

Četrdeset radnika/ca Ringa krajem lipnja bez posla!

tsuacctnt

Nakon što je prije nekoliko dana nakon 17 godina rada vrata svog proizvodnog pogona zatvorio đakovački tekstilac “Helson”, ista će sudbina, čini se, ubrzo zadesiti još tri tvrtke iz te branše. Dok se u pogonima tvrtke “Nit” d.o.o. proizvodnja još jednim dijelom odvija, a dio je uposlenih na godišnjim odmorima, kao što je to slučaj i u tvrtki “Quattro”, te se konačna odluka o zatvaranju još nije donijela, 40 radnika đakovačkog tekstilca “Ring” krajem ovog mjeseca naći će se na ulici i bez posla, što nam je potvrdio i vlasnik tvrtke Josip Zrakić.

– Proizvodni pogon zatvaramo za nekoliko dana, a razlog je u otkazivanju Bennetonovih ugovora. Što će dalje biti, ne znamo, no čini se da ćemo biti po onoj staroj ‘torbu pod ruku pa u bijeli svijet’ – kaže Josip Zrakić.

Do vlasnika tvrtke “Nit” d.o.o. jučer nismo mogli doći, no na telefon se javio gospodin koji nam je, ne želeći otkriti ime, pojasnio kako se i ta tvrtka nalazi u teškoj situaciji, da posla nema, a otkazi radnicima, kojih je ondje 30-ak, vise nad glavama. I on nam je rako kako veliku “zaslugu” za krah tekstilne industrije u Đakovu ima Benneton, s kojim je i ova tvrtka ranije dobro surađivala dok nije došlo do prekida suradnje.

Vlasnik treće đakovačke tekstilne tvrtke – “Quattro”, Bono Ivančić, kaže da se i oni nalaze u teškoj situaciji, a najizglednije je zatvaranje.
– Ni kod nas situacija nije ništa bolja negoli s ostalim tekstilcima. Trenutačno imamo oko 40 uposlenih, no, kako Benneton, na čiju smo proizvodnju bili naslonjeni, zatvara pamučni program, ni nama ne preostaje ništa drugo nego zatvaranje – kaže vlasnik “Quattra” Bono Ivančić.