Preko plota

10.03.2015. 07:49:56 - Libela

Prosvjedni marš i u Nišu

Centar za devojke Niš prosvjednim maršem obilježio Dan žena

(Foto: Centar za devojke Niš)

(Foto: Centar za devojke Niš)

Povodom Međunarodnog dana žena, aktivistkinje Centra za devojke - Niš, uz podršku Komisije za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti grada Niša i Kancelarije za ljudska i  manjinska prava, 6. su ožujka organizirale marš, pod nazivom "Za ženska ljudska prava".

Marš je započeo u 12 sati ispred Galerije Srbije, a aktivistkinje su tijekom marša nosile adekvatne transparente. Zastale su ispred Općine grada Niša, Osnovnog suda u Nišu i Gradske kuće i preko megafona iznijele zahtjeve žena i djevojaka grada Niša: veće kazne za sve oblike nasilja nad ženama-stop nasilju nad ženama; više žena na mjestima odlučivanja-da se čuje žensko pravo glasa; da ženski rad bude plaćen-za ekonomsku nezavisnost žena.

Osmomartovskim maršem željele su povećati svijest građana/ki o kršenju ženskih ljudskih prava, povećati vidljivost žena u Nišu te potaknuti zajedništvo i solidarnost između žena, s obzirom na to da u maršu sudjeluju žene iz različitih sektora, institucija, s različitih pozicija i opredjeljenja. 

Marš "Za ženska ljudska prava" podržalo je stotinjak osoba, među kojima su i predstavnice/i: Komisije za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Niša, srednjih škola: 12. februar, Umetnička škola, Pravno-poslovna škola, škola Mode i lepote, opštine Crveni krst, opštine Medijana, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, aktivistkinje političkih organizacija, Centra za prava Romkinja, Ženskog istraživačkog centra Omladinskog centru za demokratiju, UG Zadrugarica, EU Info Kutka Niš, Udruženja Samohranih majki , kao i građanke/ni, koji su se usput priključili maršu.

Tagovi: dan žena, međunarodni dan žena, niš, prosvjed, ravnopravnost, srbija, ženska prava

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (2)

Stari komentari

muško:

citiram iz ovog članka

doktor.jutarnji.hr/kirurzi-po-prvi-put-uspjesno-transplantirali-penis--iznenadeni-smo-ovako-brzim-oporavkom-/1313420/

"- U Južnoafričkoj Republici postoji velika potreba za ovakvom operacijom pošto mnogi mladići ostaju bez penisa nakon obrezivanja - kazao je Andre van der Merwe."


u rh kaznenom zakonu postoji kazneno dijelo genitilnog sakaćenja djevojčica ali ne i dječaka vrlo zanimljivo
14.03.2015. 08:54
Bocko:
Samo u USA i južnoafričkoj republici godišnje nekoliko stotina dječaka umire od poslijedica upala koje su rezultat provođenja genitalnog sakaćenja. Tisuće svake godine ostaju trajno osakaćeni sa djelomičnom ili potpunom amputacijom penisa. Desetine tisuća svake godne imaju provlema sa erektilnom funkcijom i protjecanjem mokraće, i sl.

Sve to nije vrijedno spomena, jer je poželjno i legalno genitalno sakaćenje dječaka.
Važno je samo da je genitalno sakaćenje djevojčica i žena najstrože zabranjeno iako se u razvijenom svijetu uopće ne provodi.Ali važno je da se slavi 8. mart kao simbol bužoaske opresije radničkih žena!
Ne, ne, čekaj!
Sa razvojem drugog vala feminističkog pokreta, sada više nije naracija da su buržuju bijeli muškarci neprijatelji žena radnica!
U 70-tima je na razvoj feminizma uvelike imao uticaj kulturni marksizam i ubačeni KGB-ovski agitatori koji su feministice rabili kao korisne idiote za podrivanje sustava.
Tako se naracija promijenila - umjesto kapitalista sada su izrabljivači svi muškarci, a žrtve izrabljivanja nisu samo žene radnice, nego sve žene.

Tako je danas posve jasno da su žene predsjednice, ministrice i šefice kao i sve druge žene žestoko izrabljivane od radnika koji kopaju kanale :

i.ytimg.com/vi/XiJZ4ccp6M0/hqdefault.jpg
14.03.2015. 11:00

Iz drugih medija

AEM