U fokusu

petak 07. travanj, u 12 sati

Monitoring i analiza LGBT sadržaja u medijima za 2016. godinu

Monitoring i analiza LGBT sadržaja u medijima za 2016. godinu

Gej lezbejski info centar u petak, 7. travnja, u 12 sati, u Press centru Udruženja novinara Srbije predstavit će Godišnji izvještaj o monitoringu i analizi LGBT sadržaja u medijima za 2016.

Na predstavljanju izvještaja govorit će: 

Predrag Azdejković, vođa projekta koji će predstaviti rezultate monitoringa

Tamara Skrozza, novinarka i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu koja će predstaviti svoju analizu pisanja medija o prošlogodišnjoj Paradi ponosa

Gordana Novaković, generalna sekretarka Saveta za štampu koja će predstaviti LGBT žalbe Savetu kojih je prošle godine bilo duplo više

Relja Pantić, savjetnik kod Poverenika za zaštitu ravnopravnosti koji će predstaviti LGBT pritužbe protiv medija

Mladen Antonijević Priljeva, programski direktor IDEAS-a koji će predstaviti zaključke s konferencije “Integracija LGBT građana i građanki” 

Nino Brajović, državni sekretar za informiranje koji će govoriti kako Ministarstvo kulture i informisanja može doprinijeti smanjenju diskriminacije LGBT građana i građanki u medijima.

Izvještaj će predstaviti kvantitativno i kvalitativno istraživanje medijskog sadržaja, broj negativnih tekstova i priloga, kao i razliku između 2016. i 2015. godine, primjere negativne prakse i uočenih problema, ali i preporuke za njihovo poboljšanje.