U fokusu

Radionice: Feministička i LGBTI umjetnosti na Balkanu

Razvoj kritičkog mišljenja mladih kroz umjetnost

Razvoj kritičkog mišljenja mladih kroz umjetnost

Umjetnost je oduvijek bila kreativan način promišljanja o društvenoj stvarnosti, pa su tako sudionice edukacije “Omladinski rad sa LGBTI osobama” Marija Vuletić i Nera Mešinović odlučile pokrenuti set od 20+ radionica. One će se fokusirati na rad s grupom od 10-15 sudionika/ice  20 do 25 godina), ohrabrivat će otvoreno izražavanje stavova kroz umjetničko izražavanje, razumijevanje motivacije za kreaciju umjetničkog djela i kritiku društvenih okolnosti kroz diskusije o izložbama i predstavama. Radionice će se fokusirati na maksimalno uključivanje cijele grupe te nisu predavački koncipirane. Čitava grupa sudjeluje u kreiranju finalnog produkta, izložbe. Bilo da želite vidjeti kako to izgleda biti kurir te izložbe, želite pisati, crtati ili recitirati poeziju, dobrodošle/i ste da se prijavite.

Cilj radionice je potaknuti mlade na kritičko promišljanje stavljajući ih u poziciju ispitivanja, u mainstream edukacijama i studijima zanemarenih, tema i potkultura kao što su feministička i LGBTI umjetnost u Bosni i Hercegovini, i na Balkanu. Koje su to umjetničke strategije koje služe aktivističkom načinu promišljanja ili pozitivnoj samorefleksiji, koji su sadržaji koje kultura u Bosni i Hercegovini nudi vezano za LGBTI kulturu, i kakva je percepcija tih umjetničkih sadržaja?

Prisustvo na radionicama će biti obavezno radi formiranja grupe, a termini radionice će biti dogovoreni u skladu s potrebama grupe.Sami/e ćete biti kreatori/ice radionica, tema, rasprava, te strukture, a radionice neće trajati duže od 2 do 3 sata u terminima koje grupa dogovori.

Radionice će početi polovicom ožujka, a vašu prijavu koja treba sadržavati ime i prezime te dvije do tri rečenice motivacije šaljite na marija@fondacijacure.org do 19.3.2018. u 12 sati.

Izabrani/e kandidati/kinje će biti obaviješteni/e do 20.3.2018. o njihovom sudjelovanju.

**Poziv je nažalost otvoren samo za osobe iz Sarajeva, radi ograničenih sredstava koja su projektom predviđena.