U fokusu

Crowdfunding kampanja

LiceUlice želi uključiti veći broj marginaliziranih žena u programe podrške!

LiceUlice želi uključiti veći broj marginaliziranih žena u programe podrške!

LICEULICE Facebook

Fond LICEULICE pokrenuo je crowdfunding kampanju s ciljem zapošljavanja i obučavanja 10 teško zapošljivih žena i uključivanjem istih u njihove programe podrške. 

Naime, Fond je osnovan 2010. godine s ciljem realizacije programa direktne podrške marginaliziranim skupinama kako bi se potaknula njihova veća socijalna i ekonomska uključenost u društvo. To se čini kroz različite aktivnosti, sukladno principima socijalnog poduzetništva (izdavanje magazina, poticanje samozapošljavanja). Kroz programe podrške nastoji se osnažiti one osobe koje se najteže probijaju na tržištu rada – beskućnici/e, osobe s invaliditetom, osobe u riziku od siromaštva ili osobe u ostalim nepovoljnim situacijama zbog kojih ne mogu naći posao na standardnom tržištu rada. Njima se pruža prilika da prodavajući magazin LICEULICE na ulicama Beograda i Novog Sada ili sudjelujući u pripremi magazina, zarade za život, steknu samopouzdanje te postanu aktivni članovi/ice društva. Osim osiguranja posla, njima se pruža i psihosocijalna podrška, ekonomsko osnaživanje te im se omogućava sudjelovanje na treninzima i radionicama za unapređenje komunikacijskih vještina, financijskog opismenjavanja i sl.

Zasad su većina prodavača (80%) muškarci zato što je prodaja na ulici za žene rizična, nije sigurna i održiva opcija. 

“Teško je biti na ivici, odbačen, siromašan, bez krova, bez posla i prilike da promeniš svoj život, a ako si žena sve je i mnogo teže. Vaše pretplate su šansa za nas žene, sve oko sortiranja, pakovanja, adresiranja, evidentiranja i slanja vaših pretplata radimo mi. Uz rad na sigurnom, to nam je i dodatna zarada, a za neke i jedina jer nismo sve u stanju da izađemo na ulicu, bar za sada”, rekla je jedna od prodavačica Snežana Isaković

Fond želi upravo pružiti novu šansu ženama te su putem platforme donacije.rs započeli crowdfunding kampanju kojom žele sakupiti 500.000 dinara koji bi im omogućili da u idućih godinu dana obuče i zaposle više žena na poslovima pretplate. Putem kampanje kupila bi se potrebna oprema, povećao broj magazina koji se šalju kroz pretplatu za 150%, ohrabrilo i obučilo 10 žena i djevojaka iz marginaliziranih skupina te bi se zaposlio veći broj žena u sigurnim okruženjima na svakodnevnim poslovima pripreme i realizacije pretplate. 

Više informacija o kampanji i načinu donacije potražite ovdje.