U fokusu

Žene u znanosti

Prekrasne ilustracije koje slave velike znanstvenice

Prekrasne ilustracije koje slave velike znanstvenice

Rachel  Ignotofsky je grafička dizajnerica i ilustratorica koja radi za Hallmark Greeting po danu, a kao slobodna ilustratorica po noći. U svojoj najnovijoj seriji Žene u znanosti,  Rachel odaje počast velikim znanstvenicama kao što su Valentina Tereškova, Rosalinda Franklin, Patricia Bath, Jane Goodall i Marie Curie.

{slika}

“Htjela sam proslaviti uspjehe ovih žena. Nadam se da ću inspirirati znatiželju u mladih žena da se zapitaju o svijetu u kojem živimo i da budu one koje će pronaći odgovore”, kazala je Rachel.

{slika}

Puno Rachelinog prekrasnog rada inspirirano je njenom strašću za znanošću. U intervjuu za Scientific American Rachel govori o svojim najdražim znanostima:  “Biologija i ljudska anatomija su mi uvijek bile najdraži predmeti u školi, mislim da postoji prava ljepota u funkcioniranju svijeta i našem zapažanju navedenoga. Želim pružiti informaciju i učiniti ju dostupnom i zabavnom za učenje”.  

{slika}

Ako vam se svidjela serija Žene u znanosti, morate pogledati Racheline druge znanstveno-inspirirane radove kao što su:  Laboratorijska Oprema, Anatomija & Botanika te  Ljudski Sistemi, od kojih sve možete kupiti na Etsyju.

Prevela I prilagodila Jasmina Mujkić