Prozor u svijet

05.01.2018. 09:15:00 - M.V.

igračke se mijenjaju

Lutka godine je 11-godišnja buduća astronautkinja

Kompanija American Girl je objavila da će njihova lutka "Djevojčica godine" u 2018. biti Luciana Vega, 11-godišnjakinja čileanskih korijena, koja želi biti prvom osobom na Marsu, prenosi PR Newswire.

Kompanija se udružila sa službenicama NASA-e u stvaranju lutke, koja ima smeđu kosu i smeđe oči, odjevenu u opremu, nakit i intergalatkičko svemirsko odijelo, inspirirano STEM-om.

Katy Dickson, predsjednica kompanije American Girl je govorila o inspirativnoj lutki: "Luciana je uzor za današnje djevojčice, osnažujući ih da prkose stereotipima, prihvaćaju rizike i padove te planiraju svoj vlastiti pravac u životu, neovisno o cilju."

Kompanija je surađivala s doktoricom Megan McArthur Behnken, NASA-inom astronautkinjom,  doktoricom Ellen Stofan, bivšom glavnom znanstvenicom NASA-e, doktoricom Deborah Barnhart, predsjednicom Uprave Američkog svemirskog i raketnog centra te s Maureen O'Brien, menadžericom strateških saveza NASA-E, da vide je li Luciana opremljena svom pravilnom opremom.

Luciana će također imati svoju seriju knjiga, koju će napisati Erin Teagan i objaviti izdavačka kuća Scholastic, koja će slijediti njezino suočavanje s izazovima svemirskog kampa i obuke mladih astronauta.

Tagovi: american girl, djevojčice, feminizam, igračke, luciana vega, lutka

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM