Sa stavom

Komentar na odjevnu liniju za katolkinje

Nakon mode za vrsnu biblijsku ženu traži se moda za neposlušne, drugotne štrace

Nakon mode za vrsnu biblijsku ženu traži se moda za neposlušne, drugotne štrace

Facebook Psari Fashion

Nakon predstavljanja modne linije za katoličke, jednostavne, ponizne i ženstvene žene, kojom se želi “potaknuti dostojanstvo u odijevanju i oživjeti biblijski ideal vrsne žene,” nameće se logično pitanje tko će pokrenuti liniju za komplicirane, bahate i nedostojanstvene štrace koje ne žele nositi haljine do ispod koljena i dulje rukave.

Očito ne hrvatski dizajner Ivica Skoko koji se požurio istaknuti kako i on izrađuje haljine za dostojanstvene žene te pohvaliti navedenu modnu liniju: “I mi smo svi takvi. I Elfsi, i Dojčinović, i Matija Vujica, nitko od nas ne radi modu za proste dame ili modu koja je prevulgarna ili bez veze. Tako da, dobar marketing.”

Očito će proste dame željne “vulgarnosti” ili “bez veze” mode ostati zakinute za modnu liniju naklonjenu njima. Možda će se koja hrvatska dizajnerica ili dizajner odvažiti za dizajniranje modne linije za drugotne štrace ako im sugeriramo da za takvu modnu liniju neće trebati puno materijala budući da se, vulgarne kakve jesu, štrace jedva čekaju razgolititi se nimalo ne mareći za svoje dostojanstvo.

Također, moda za drugotne mogla bi upotrebljavati second-hand materijale (i to ne moraju biti talijanski) te se prodavati po puno povoljnijim cijenama od onih za iskonske katoličke žene za koje se cijena haljine kreće između 400kn do 900kn.

Iako bi pobornici/e katoličke modne linije mogli/e istaknuti da se vulgarna moda već prodaje posvuda taj argument nije dovoljan da utješi proste dame jer ne postoji takav marketing neke modne linije usmjeren na drugotne štrace kao što postoji onaj usmjeren na katoličke vrsne žene.

Ovim putem pozivam sve modne dizajnerice i dizajnere da isprave to nepravdu tako da kreiraju posebnu vulgarnu liniju namijenjenu posebno neposlušnim, drugotnim štracama. Simbol linije možda biti nešto krajnje šokantno i vulgarno za naše katoličko društvo, primjerice vagina.