Članci s tagom: hns

 • CMS i GONG: Predsjednica treba deklarirati svoju povezanost s HNS-om i Mamićem

  CMS i GONG: Predsjednica treba deklarirati svoju povezanost s HNS-om i Mamićem

  Centar za mirovne studije (CMS) i GONG osudili su u ponedjeljak nasilje dijela nogometnih navijača, ali i poziv na linč izgrednika, upozorili na loše upravljanje (...)

 • Šukerova izjava je neodgovorna i opasna

  Šukerova izjava je neodgovorna i opasna

  Otvoreno pismo predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru zbog skandalozne izjave prilikom uručivanja nagrade Kupa Hrvatske uputilo je Pučko otvoreno učilište Korak po korak i (...)

 • Referendum 1. prosinca!

  Referendum 1. prosinca!

  Referendum o ustavnom definiranju braka održat će se 1. prosinca, odlučio je Sabor. Za tu odluku glasovalo je 104 zastupnika/ica, 13 ih je bilo protiv, a petero (...)

 • Žene Kukuriku koalicije blizu su saborskih klupa

  Žene Kukuriku koalicije blizu su saborskih klupa

  Kukuriku koalicija kandidirala je 30% žena. Na njihovim se listama našao niz kandidatkinja koje su bile saborske zastupnice u prošlom mandatu. Njih smo već predstavljale kao zastupnice te sve informacije o njima možete pronaći ovdje! Redom predstavljamo one kandidatkinje koje do sada nisu imale čast sjediti u Hrvatskom saboru.

 • Ipak se kreće?!

  Ipak se kreće?!

  Nakon što je u javnost puštena prva verzija Plana 21, odmah je posebice od strane SDP-ovih žena, bilo jasno rečeno da će se Plan nadopuniti pitanjima važnima za žene, odnosno da će se unijeti i rodna perspektiva. I uistinu, gledajući kroz "rodne naočale" Plan 21 izgleda bolje u odnosu na prvu verziju (a o kojoj smo pisale ne suviše pohvalno).

 • Ženska koalicija opozicijskih stranaka

  Ženska koalicija opozicijskih stranaka

  Na inicijativu Foruma žena SDP-a formirana je ženska koalicija "Saveza za promjene" sastavljena od predstavnica SDP-a, HNS-a, HSU-a i IDS-a. Osnovni ciljevi ženske koalicije su izrada politika usmjerenih na rješavanje specifičnih potreba žena koje će biti sastavni dio politika i programa stranaka koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima te političko osnaživanje žena s osobitim naglaskom na "ženska" mjesta na listama za parlamentarne izbore u smislu poštivanja paritetne zastupljenosti.

 • Da, naravno da se smatram feministkinjom

  Da, naravno da se smatram feministkinjom

  Vesna Pusić u Libelinom interview-u:  - Naravno da se smatram feministkinjom. Ja mislim da je to pitanje, pitanje temeljne ljudske i društvene pristojnosti. Jer, što znači biti feministkinja?! Znači biti svjesna činjenice da žene i muškarci ravnopravno sudjeluju u društvu u svim aspektima društvenog života. Ja mislim, dakle, da je to isto kao ne biti rasista.

   

 • Miškecov prolaz ponovno Prolaz sestara Baković?

  Miškecov prolaz ponovno Prolaz sestara Baković?

  Hoće li Miškecov prolaz postati Prolaz sestara Baković, sutra se odlučuje treći put. Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova dosad dva puta nije prihvatio taj prijedlog HNS-a, gdje se uzdaju u treću sreću. - To je treći prijedlog HNS-a i sretna sam jer se nadam da će se ta ulica sada preimenovati. Nadam se da će prijedlog ovaj put proći proceduru i dobiti većinu da se preimenuje.

 • HNS planira tužbu pred Ustavnim sudom

  HNS planira tužbu pred Ustavnim sudom

  Protiv Zakona o medicinskoj oplodnji, koji bi trebao biti usvojen danas, HNS će podnijeti tužbu Ustavnom sudu. Narodnjaci će tužbu temeljiti na diskriminaciji.

 • Predstavljamo: Nada Turina Đurić

  Predstavljamo: Nada Turina Đurić

  Nada Turina Đurić (1964.) aktualna je zamjenica župana Primorsko-goranske županije za društvene djelatnosti te kandidatkinja za novi mandat zamjenice župana.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM