Članci s tagom: nezaposlene-zene

 • CESI pokreće novi cikuls radionica za nezaposlene žene

  CESI pokreće novi cikuls radionica za nezaposlene žene

  Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) poziva na drugi ciklus od 4 radionice za nezaposlene žene koje su u procesu pokretanja vlastitog posla i (...)

 • Na razgovor za posao došla s djetetom pa odmah izbačena!

  Na razgovor za posao došla s djetetom pa odmah izbačena!

  "S djetetom ćete ići i na posao?!" – upitao je ženu predstavnik poslodavca dodavši: "Molim vas, samo izađite!" ne dajući joj niti šansu za razgovor.

 • Feminizacija nezaposlenosti u Meksiku

  Feminizacija nezaposlenosti u Meksiku

  Meksiko je pogodila ´feminizacija nezaposlenosti´: izgledi za zapošljavanje mladih žena, čak i onih visokoobrazovanih, nisu nimalo obećavajući. Prema podacima Nacionalnog zavoda za statistiku, u studenom prošle godine u Meksiku je bilo 2.8 milijuna nezaposlenih. Sve manji broj radnih mjesta potaknuo je mnoge na migraciju u Sjedinjene Države. Očajni mladi ljudi nerijetko se odlučuju i na ilegalni prelazak granice, dovodeći time vlastiti život u opasnost:

 • Stvarna Hrvatska su nezaposlene žene

  Stvarna Hrvatska su nezaposlene žene

  Dok u ušima gledatelja još odzvanjaju glasovi nogometnih idola koji poznatom navijačkom himnom sinkronizirano ponavljaju kako vole svoju Hrvatsku i njihovo srce kuca samo za nju, na scenu izlazi jedanaest predstavnica hrvatske zbilje, jedanaest stvarnih, nezaposlenih žena koje će svojim kratkim intimnim monolozima pred publiku postaviti pitanje tko doista predstavlja Hrvatsku danas.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM