Članci s tagom: zeljka-antunovic

 • Ima li SDP problem sa ženama?

  Ima li SDP problem sa ženama?

  Nemoguće je ne primijetiti da posljednjih godina SDP ima neki problem sa ženama. Iako u svom programu stalno naglašavaju posvećenost rodnoj ravnopravnosti i borbi za (...)

 • PMS

  PMS

  Danas me je na jedan sasvim pristojan iskaz ljutnje dočekao komentar "Rade hormoni?" . To je varijacija na temu "PMS, ha?" .

 • Žene u politici: promjena paradigme

  Žene u politici: promjena paradigme

  Na tribini Centra za ženske studije 'Žene u politici: promjena paradigme' dvije predsjedničke kandidatkinje izjasnile su se da je pozicija žena u politici doista bolja no dosad, o čemu svjedoči i aktualna predsjednička kampanja. 'Nisam na Olimpijadi i nisam došla sudjelovati, nego pobijediti jer su žene na ovim izborima kvalitetnije kandidatkinje, obrazovanije i nemaju mrlje', rekla je Vesna Pusić.

 • Željka Antunović kandidirala se za predsjednicu zagrebačkog SDP-a

  Željka Antunović kandidirala se za predsjednicu zagrebačkog SDP-a

  Željka Antunović kandidirala se za predsjednicu zagrebačkog SDP-a te bi u slučaju pobjede na unutarstranačkim izborima postala de facto druga osoba u SDP-u. Naime, zagrebački je SDP najveća stranačka organizacija, a Zagreb kao glavni grad najznačajnija lokalna samouprava koja kontrolira više novaca nego sve druge lokalne samouprave zajedno.

 • Žene bolje rješavaju krizna pitanja, ali im uspjeh poberu muškarci

  Žene bolje rješavaju krizna pitanja, ali im uspjeh poberu muškarci

  Gotovo da ne postoji država u kojoj žene na tržištu rada nisu diskriminirane u odnosu na muškarce. Manje zarađuju na istim poslovima i do trideset posto u odnosu na svoje muške kolege, češće dobivaju otkaze, poslodavci ih manje kao radnike vole jer ih vežu uz trudničko izbivanje s posla, bolovanja zbog djece, više su podložne stresu.

 • Ekonomska kriza više pogađa žena

  Ekonomska kriza više pogađa žena

  Žene će tijekom ekonomske krize, biti pogođenije od muškaraca, jer će većina njih gubitkom prihoda izgubiti i neovisnost za koju su se stoljećima borile, rečeno je na današnjem okruglom stolu "Rodna ravnopravnost u vremenu ekonomske krize", u organizaciji Centra za ženske studije i Sindikat tekstila, obuće, kože, gume Hrvatske.

 • Prvih pet godina premlade, a idućih pet - prestare

  Prvih pet godina premlade, a idućih pet - prestare

  - Prvih pet godina u politici za ženu kažu da je mlada i neiskusna, a drugih pet da je stara i istrošena. To je jedan od izgovora koji muškarci koriste za nekandidiranje žena na stranačkim listama - rekla je Željka Antunović, potpredsjednica Hrvatskog sabora na tematskoj sjednici Odbora za ravnopravnost spolova o zastupljenosti žena na predstojećim lokalnim izborima.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM