Članci s tagom: zene-na-trzistu-rada

 • Anketa: Ženama nije mjesto kod kuće - osim ako su majke

  Anketa: Ženama nije mjesto kod kuće - osim ako su majke

  Većina Britanaca/ki ne smatra da bi žena trebala ostati u kućanstvu dok muškarac zarađuje , osim ako su žene tek postale majke , pokazali su podaci istraživanja (...)

 • Pravilo, a ne iznimka: Više od 90 posto svih ugovora o radu sklapa se na određeno vrijeme

  Pravilo, a ne iznimka: Više od 90 posto svih ugovora o radu sklapa se na određeno vrijeme

  Među svim potpisanim ugovorima o radu u zadnjih nekoliko godina u Republici Hrvatskoj ih je više od 90 posto bilo na određeno vrijeme. Stalni posao i ugovor na (...)

 • Samo četvrtina radnika i radnica u svijetu ima stalan posao

  Samo četvrtina radnika i radnica u svijetu ima stalan posao

  Samo četvrtina svjetskih radnika i radnica ima stalan posao, pokazalo je izvješće Međunarodne organizacije za rad (ILO) . Ostale tri četvrtine radnika i radnica (...)

 • Zapadni Balkan: Težak položaj žena na tržištu rada

  Zapadni Balkan: Težak položaj žena na tržištu rada

  Osim što tek trećinu zaposlenih čine žene, istraživanje Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine na uzorku od 10.000 domaćinstava u cijeloj zemlji pokazalo je i da (...)

 • 'To što si lijepa neće ti pomoći u poslu!'

  'To što si lijepa neće ti pomoći u poslu!'

  Prije nekoliko godina, dok sam još bila studentica na polovici svog studija i nisam se pretjerano zamarala problemom zapošljavanja, do mene je došlo iskustvo koju (...)

 • Traži se više menadžerica

  Traži se više menadžerica

  Utječu li uobičajeni stereotipi o ženskim osobinama na nižu zastupljenost žena na rukovodećim mjestima? Ovo pitanje postavila je Janka Stoker i njezini suradnici sa Sveučilišta u Groningenu u svojoj studiji razmatrajući čimbenike koji se odnose na menadžerske stereotipe. Rezultati ukazuju na to da sve veći udio menadžerica vrlo učinkovito uspijeva prevladati menadžersko stereotipiziranje.

 • Školovanjem do radnog mjesta

  Školovanjem do radnog mjesta

  Projekt "Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena" ušao je u novu fazu te se 31 Međimurka vratila u školske klupe. "Nakon završetka obrazovanja, a u kombinaciji s radionicama, kao i grupnim i individualnim savjetovanjem nadamo se da će ove žene naći svoje mjesto pod Međimurskim suncem te steći ekonomsku neovisnost koju zaslužuju." navodi se u priopćenje udruge Zora.

 • Europska sredstva za više šansi na tržištu rada

  Europska sredstva za više šansi na tržištu rada

  U hotelu Dubrovnik u Zagrebu predstavljen je projekt "Žene na tržištu rada" koji se provodi u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, uz financijsku potporu Europske unije. Na natječaj za bespovratna sredstva stiglo je 55 ponuda, a odabrano je 18 najuspješnijih koje bi trebale pomoći pri zapošljavanju žena. Među tih 18 su i projekti udruga - CESI, Zagreb, Ženska grupa Karlovac "Korak"; Udruženje za mir i ljudska prava "Baranja"; udruga "DEŠA" Dubrovnik i Domine, Split.

 • Žene su prve žrtve krize: kad je gusto, one drže tri kantuna

  Žene su prve žrtve krize: kad je gusto, one drže tri kantuna

  Žene su prve žrtve i ove krize u Hrvatskoj, iako su zadnje na listi krivaca, ne zato što bi bile toliko bolje, plemenitije i mudrije od muškaraca, nego već i zato što (...)

 • Moraju li se žene iznad 45. bojati za budućnost na televiziji?

  Moraju li se žene iznad 45. bojati za budućnost na televiziji?

  Ni jedna žena nije sigurna na televiziji kada jednom pređe 45. godinu - izjavila je ovih dana Miriam O'Reilly, 53-godišnja bivša BBC-jeva novinarka i voditeljica, te podigla Veliku Britaniju na noge. Ona je prošle godine dobila otkaz na BBC One televiziji za koju je godinama radila u tamošnjoj popularnoj emisiji o seoskom životu i prirodi "Countryfile", a razlog su otkaza, ona tvrdi i to namjerava dokazati na sudu, njezine godine. Emisija, koja je prošle godine krenula u osvježavanje svojeg 20-godišnjeg imidža, kako bi se što uspješnije s termina u nedjelju ujutro prebacila u prime time - nedjelju navečer, iz svojih redova ipak nije izbacila čitavu staru generaciju.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM