Članci s tagom: zensko-poduzetnistvo

 • Instrumentalizacija feminizma i zaboravljene lekcije 'crvenog feminizma'

  Instrumentalizacija feminizma i zaboravljene lekcije 'crvenog feminizma'

  Ne postoje "čiste" teorije ili "čiste ideje", one ne nastaju u nekom praznom, "neokaljanom" lebdećem prostoru bez tla pod nogama i vremena iz kojeg progovaraju.

 • Hrvatska razvija žensko poduzetništvo u Afganistanu

  Hrvatska razvija žensko poduzetništvo u Afganistanu

  U utorak, 23. rujna, u Centru za ženske studije održan je razgovor i druženje s Robabe Nayibi , afganistanskom zastupnicom u Vijeću pokrajine Balkh na sjeveru (...)

 • Emancipirane i aktivne Jablaničanke

  Emancipirane i aktivne Jablaničanke

  Tijekom studijskog putovanja po mjestima sjećanja u BiH u organizaciji Documente, dvije su se Libeline novinarke zatekle u Jablanici. Jablanica je mjesto na kojem se (...)

 • Žene na tržištu rada i Žensko poduzetništvo

  Žene na tržištu rada i Žensko poduzetništvo

  Prema podacima Podružne službe HZZ Split, stanje na tržištu rada u Splitsko-dalmatinskoj županiji posijednjih nekoliko mjeseci dostiže alarmantne brojke, koje istovremeno potvrđuju i bazičnu diskriminaciju žena. O položaju žena na tržištu rada i situaciji u ženskom poduzetništvu raspravljali/e su sudionici/e dvaju okruglih stolova održanih u sklopu manifestacije "Dani žena u Zlatnim vratima".

 • Ženski dućan na sjeveru Afganistana

  Ženski dućan na sjeveru Afganistana

  Prevela Ivana Ilić Svi putovi u Mazar-e- Sharif afganistanskom glavnom gradu sjevera zemlje, vode u svetište Hazrat Ali; zeta proroka (...)

Iz drugih medija

AEM