U fokusu

Humanistički odgoj i obrazovanje

Centar za građansku hrabrost organizira humanističke radionice za djecu

Centar za građansku hrabrost organizira humanističke radionice za djecu

Centar za građansku hrabrost i ove školske godine nudi humanističku edukaciju za djecu – ovaj put kao godišnji program u kojem će se djeca kroz niz predavačkih i interaktivnih aktivnosti moći upoznati i učiti o temama kao što su humanizam, feminizam, ljudska prava, građanska hrabrost, znanost i umjetnost.

Program se sastoji od 10 radionica koje ce se odrzati jednom mjesečno, subotom, u razdoblju od rujna 2015. do lipnja 2016., a u terminu od 10 do 13 sati (za djecu od 2. do 4. razreda) i 13 do 16 sati (za djecu od 5. do 8. razreda) u Zagrebu u prostorijama Centra za ženske studije (Dolac 8). Ukoliko je vaše dijete već pohađalo humanističku radionicu, a ponovno biste ga željeli uključiti to svakako možete učiniti te će dijete biti uključeno u grupu starije djece (od 5. do 8. razreda) neovisno o njegovoj dobi.

Radionice će se održavati i u Osijeku za djecu od 2. do 6. razreda za vrijeme školske godine od rujna do lipnja. Radionica se sastoji od deset mjesečnih susreta i traje tri sata, najčešće od 11 do 14 sati.

Vrijeme trajanja je okvirno 3 sata, no ponekad se može produžiti na 4 sata ovisno o sadržaju pojedine radionice budući da je u sklopu određenih radionica planirana terenska nastava odnosno posjet muzejima, umjetničkim događanjima i slično. O detaljima svake radionice informacije će biti na vrijeme proslijeđene.

Centar za građansku hrabrost je neprofitna udruga, pa za sada godišnji program humanističke radionice mogu ponuditi samo članovima i članicama Centra. Ako želite da Vaše dijete sudjeluje u radionicama i brojnim drugim aktivnostima, postanite tzv. “solidarni/a član/članica” Udruge ispunjavanjem obrasca i uplatom od 400 kn (moguće su uplate u ratama).

Prva radionica kreće 26. rujna, a svoju djecu možete prijaviti ovdje.