U fokusu

posramljivanje od najranije dobi

Discovery Girls savjetuje djevojčicama kako izabrati kupaći kostim koji im pristaje

Discovery Girls savjetuje djevojčicama kako izabrati kupaći kostim koji im pristaje

Discovery Girls, časopis namijenjen djevojčicama od 8 do 12 godina, otišao je korak dalje u nametanju standarda ljepote djeci od najranije dobi. Naime, nedavno je u časopisu objavljen članak o vrstama kupaćih kostima ovisno o obliku tijela ovih predpubertetskih djevojčica.

Savjeti u članku objašnjavaju kako stvoriti oblik ako nemaju oblina, odvratiti pažnju uzorcima ako su “okruglije” i preusmjeriti tuđi pogled prema dolje ako su “zaobljene pri vrhu”. Postavlja se pitanje čiji pogled? Tko gleda u djevojčice od 8 do 12 godina i biva uvrijeđen time kako im pristaje kupaći kostim?

Članak je izazvao ljutnju brojnih ljudi na društvenim mrežama. Osnivačica i izdavačica Discovery Girlsa Catherine Lee reagirala je na Facebook stranici rekavši kako oni žele da svaka djevojčica zna da bilo koji članak zbog kojeg se osjećaš loše u svom tijelu nije dobar članak i da treba biti preispitan.

Lee je zatim izjavila da ona nije znala za ovaj članak. “Još mi je uvijek teško povjerovati da je članak toliko suprotan misiji ovog časopisa mogao biti objavljen na našim stranicama. Danima mi nedostaje riječi za ovo”, napisala je.

{slika}