U fokusu

nekome opet smeta ćirilica

ксенофобија, xenophobia i ksenofobija na svakom jeziku i pismu znači isto

ксенофобија, xenophobia i  ksenofobija na svakom jeziku i pismu znači isto

SDF

Srpski demokratski forum izvijestio je u petak kako je trojezična ploča Srpskog demokratskog foruma (na latinici, ćirilici i engleskom jeziku) noćas skinuta s pročelja zgrade u Draškovićevoj 25 u Zagrebu, gdje se nalazi središnji ured SDF-a.

“Sa žaljenjem moramo konstatirati da je ovo tek jedan u nizu iskaza netolerancije i ksenofobije koje smo kao organizacija doživjeli u Zagrebu jer je ovo treći put da je naša tabla s imenom organizacije uništena ili otuđenja s pročelja zgrade”, naglašava SDF.

“Nadamo se da će počinitelj ili više njih biti pronađeni, a da ćemo kao društvo demokratski sazrijeti u pravcu punog poštivanja prava na različitost i slobodnu manifestaciju vlastitog identiteta”, navodi se u priopćenju SDF-a.

Podsjećamo da smo nedavno objavile intervju s Tamarom Opačić, izvršnom urednicom Novosti te medijskom savjetnicom u Srpskom narodnom vijeću. Opačić je u tom intervjuu izjavila kako i dvadeset godina nakon rata antisrpska histerija služi za animaciju građana i građanki.

Naglasila je, također, kako gotovo sveprisutna nacionalistička retorika itkekako prisutna te utječe na korištenje govora mržnje. Nažalost, neki su riječi odlučili sprovesti u djela.