U fokusu

indiegogo kampanja

Gazda (film koji nije o Ivici Todoriću) traži pomoć za prikazivanje filma u mjestima bez kina

Gazda (film koji nije o Ivici Todoriću) traži pomoć za prikazivanje filma u mjestima bez kina

Gazdu radimo već tri godine. Film je dokumetnaran, a ujedno i edukativan, jer pokazuje kako se postaje gazda u Hrvatskoj. Ostvarili smo prvi cilj kampanje 3000$ kojeg smo dostigli za dva i pol dana! Kako nas je u međuvremenu najveći lanac kina u Hrvatskoj odbio prikazati, postavili smo si cilj da skupimo sredstva za kinofond – za mjesta koja nemaju kino. Također smo odlučili da ćemo izdati knjigu Gazda! Treba nam vaša pomoć, mi zajedno možemo do 6000$!”, poručuju u svojoj indiegogo kampanji tvorci filma Gazda.  

Kampanja završava u srijedu, 28. rujna, u 9 sati.

Objavljena je prijavnica na kojoj se mjesta bez kina mogu prijaviti za projekciju filma Gazda, a najavljuju se i besplatni primjerci knjige Gazda svim knjižnicama u Zagrebu.

“Gazda je dokumentarac o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj, a dotiče se i povijesti najveće hrvatske korporacije Agrokora.

Film je imao testnu projekciju na Motovun Film Festivalu gdje je izazvao veliku medijsku pažnju, nakon čega je i ispunjen prvi cilj crowdfunding kampanje da se prikupi 3000$ za dovršetak filma. Film je u odnosu na testnu projekciju veći za jedno poglavlje i duži za deset minuta”, stoji u pozivu na premijeru filma.

Premijera filma Gazda održat će se 4. listopada u zagrebačkom Kinu Europa u 19.30 sati.