U fokusu

reakcija novinara/ki

HND oštro osuđuje seksističke ispade Milana Bandića

HND oštro osuđuje seksističke ispade Milana Bandića

BM 365/Facebook

Izjavu Hrvatskog novinarskog društva prenosimo u cijelosti. 

Hrvatsko novinarsko društvo zgroženo je istupom Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, koji je na današnjoj press-konferenciji okupljenim novinarkama i novinarima uputio niz grubih i seksističkih uvreda.

Za HND je posebno neshvatljiva šutnja članica Bandićeve stranke, kao i članica njegovog sve brojnijeg Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru, koje njegove uporne seksističke ispade dočekuju šutnjom.

Verbalno iživljavanje i omalovažavanje bilo koje građanke ili građanina HND smatra krajnje neprihvatljivim i oštro ga osuđuje, a posebno kada je upereno prema novinarkama i novinarima, koji su bili na radnom zadatku. Hrvatsko novinarsko društvo stoga žali što prisutne kolegice i kolege na prvu uvredu jednostavno nisu napustili konferenciju za novinare.

Budući da Milanu Bandiću ovo nije prvi put da na pitanja koja mu nisu po volji reagira napadom te smatrajući kako verbalnim nasilnicima nije mjesto u javnom prostoru, pozivamo novinarke i novinare da takve i slične javne istupe ubuduće bojkotiraju.