U fokusu

#samoravnopravno

Ivan Vilibor Sinčić predsjednik, a Siniša Varga član saborskog Odbora za ravnopravnost spolova

Ivan Vilibor Sinčić predsjednik, a Siniša Varga član saborskog Odbora za ravnopravnost spolova

Lupiga.com

Čini se da je u aktualni saziv Hrvatskog sabora izabrano tako malo žena da su se čak i muškarci morali primiti članstva u saborskom Odboru za ravnopravnost spolova. Odbor koji će raditi pod predsjednikovanjem Ivana Vilibora Sinčića iz Živog zida broji vjerojatno rekordan broj članova te su tu još i Siniša Hajdaš Dončić (SDP), Silvano Hrelja (HSU) i ni više ni manje nego Siniša Varga (SDP).

Podsjetimo se, Siniša Varga upisao se na naš Stup srama sa svojom izjavom “Volimo da su sestre u pripijenom!” koju je dao kao ministar zdravlja u Milanovićevoj Vladi prilikom dodjele nagrada najliječniku i najsestri 2015. godine. Iste te godine je upravo ova izjava izabrana za najseksističkiju izjavu hrvatskih političara u našem tradicionalnom izboru uoči parlamentarnih izbora. Ne znamo da li je ovo odsluženje partijske kazne za Sinišu Vargu ili iskren interes za pitanja ravnopravnosti spolova koji je posebno iskazao propisujući upitnik za pilulu EllaOne i nikada ne organiziravši Povjerenstvo za zdravlje žena pri Ministarstvu te polovično rješavajući pitanje nedostupnosti pobačaja u hrvatskim bolnicama.

Spomenimo još i da je potpredsjednica Odbora Irena Petrijevčanin Vuksanović (HDZ), a članice Ljubica Ambrušec iz Mosta, Marijana BalićVesna BedekovićMajda Burić, Ljubica Lukačić i Ljubica Maksimčuk iz HDZ-a te opozicijske zastupnice Romana Jerković iz SDP-a i Marija Puh iz HNS-a.