U fokusu

Odgovor Šustaru

Jokić demantirao Šustara i ponovio: Ministre, razrješite nas!

Jokić demantirao Šustara i ponovio: Ministre, razrješite nas!

Screenshot N1 televizija

Nakon što je ranije danas ministar obrazovanja, znanosti i sporta Predrag Šustar prekinuo cjelotjednu šutnju o Cjelovitoj kurikularnoj reformi, sazvavši konferenciju za medije na kojoj je još jednom dao do znanja kako ne prihvaća zahtjev za razrješenjem Ekspertne radne skupine pod vodstvom Borisa Jokića, pozivajući ih na nastavak razgovora i uvođenja reforme paralelno ih napadajući za kašnjenje, javnosti se ponovno odlučio obratiti Boris Jokić. Više o Šustarovoj konferenciji pročitajte ovdje.

“Zatražili smo razrješenje u skladu sa zakonskom regulativom. To je nedvojbeno povlačenje. Mi ugovor nemamo i molimo da nas se razrješi”, rekao je Jokić.

Možda će potražiti pravnu zaštitu zbog Šustarovih riječi

“Današnja pressica ministra je uključivala naše materijale. On i ja smo u tjednu prije zajednički donijeli odluku da bi neki nezavisni stručnjaci mogli pogledati sve. Neka se prestane politizirati ova reforma. Zahvaljujemo svima koji nam daju podršku da nas se ne politizira.
Želimo naglasiti da su danas iz Ministarstva izrečene neke stvari. Mi smo građani ove zemlje. Obični ljudi. Pa kad nas netko proziva možda ćemo morati potražiti pravnu zaštitu“, rekao je Jokić, a prenosi Index.

“Politika se ne smije igrati sa sudbinama ljudi. Hrvatska može bolje. Ponudit ćemo svoju pomoć svima.

Mi smo imenovana skupina od MZOS-a. Mi smo njihova skupina. To nisu suprotstavljene strane. Pomoći ćemo svakome da se proces nastavi. Zbog riječi da nešto kasni radi nas ćemo pravnu zaštitu potražiti. Dat ćemo cjeloviti pregled što smo radili. Neka se vidi koji su elementi doveli do ove situacije. Hrvatska ne kasni u ovome. Može biti i iduće školske godine.

Mi ne pozivamo ni na kakav prosvjed. Cilj nam nije bilo da se prosvjeduje. No, poštujemo misli svakog da je obrazovanje prioriter. Možda je ovo trenutak da su ljudi ispred politike.

Nas posao nije financijski. Zbog javnosti želimo da izađu s tim koliko se lani i ove godine potrošilo na kurikularnu reformu.

Da se napomene gdje je novac koji nije utrošen na reformu. Nas šest je bilo bez naknade”, prenosi Index Jokićeve riječi.

Podsjećamo, prije samo dva dana Boris Jokić zatražio je razrješenje u svoje, ali i u ime ostalih u Ekspertnoj radnoj skupini rekavši da odbija raditi pod političkim pritiscima marginalnih skupina. Posebno se u tom obraćanju javnosti osvrnuo na utjecaj političke stranke Ladislava Ilčića – HRAST.

“Radi se o određenim zastupnicima u Saboru i pojedinim strankama kojima ove promjene ne odgovaraju. Mnogima smeta što su neke od njih iznjedrili djelatnici škole. To kao takvo izaziva određene otpore, a po nama je najveća vrijednost ove reforme. HRAST je jedna od tih političkih opcija“, rekao je Jokić u utorak.

Od utorka do danas pokrenuta je peticija podrške Jokiću i provođenju kurikularne reforme koju je potpisalo više od 26 tisuća građana i građanki, a najavljeni su i prosvjedi diljem RH koji će se održati 1. lipnja u 18 sati.