U fokusu

Postalo je i službeno

Merkel dobila drugi mandat

Čelnica stranke njemačkih konzervativaca Angela Merkel (55), u srijedu je izabrana glasovima parlamentarnih zastupnika na drugi četverogodišnji premijerski mandat, mjesec dana poslije pobjede na općim izborima, javile su agencije. Merkel je izabrana glasovima 323 zastupnika od ukupno 612 prisutnih  u Bundestagu.

Merkel dobila drugi mandat

Čelnica stranke njemačkih konzervativaca Angela Merkel (55), u srijedu je izabrana glasovima parlamentarnih zastupnika na drugi četverogodišnji premijerski mandat, mjesec dana poslije pobjede na općim izborima, javile su agencije.

Merkel je izabrana glasovima 323 zastupnika od ukupno 612 prisutnih u srijedu u Bundestagu, donjem domu parlamenta, gdje njezina koalicija desnog centra uživa uvjerljivu većinu, prenosi AFP.

Glasovanjem je okončana velika koalicija između kancelarkine Kršćansko-demokratske unije (CDU) i socijaldemokrata (SPD) koja je vladala Njemačkom protekle četiri godine.

Nova stara premijerka u novom će mandatu voditi koaliciju desnog centra u kojoj su osim CDU-a i njegova sestrinska stranka bavarska Kršćansko-socijalna unija (CSU) te liberali (FDP).