U fokusu

deseta merlinka

Natječaj za plakat: Usprkos svemu

Natječaj za plakat: Usprkos svemu

Deseti Međunarodni festival queer filma “Merlinka” održava se od 6. do 12. prosinca 2018. godine u Domu omladine Beograda i Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Pozivaju se dizajneri/ce i oni/e koji/e to žele biti da sudjeluju u izradi plakata za deveti Međunarodni festival queer filma “Merlinka”, koji šalje poruke tolerancije, prihvaćanja i LGBT egzistenciji kroz prizmu filmske umjetnosti.

Smernice
Prilikom izrade plakata možete se koristiti bilo kojim grafičkim elementima, možete uključiti bilo koji element koji smatrate da može doprineti vašem radu, kao i reference na prepoznatljive filmske scene stavljene u LGBT kontekst.
Izbegavajte da na plakatu bude Marilyn Monroe! Imajte u vidu da se plakat koristi za Merlinka festival u Beogradu, Novom Sadu, Sarajevu, Tuzli i Podgorici.
Slogan ovogodišnjeg festivala je “Uprkos svemu”, kojim proslavljamo deseti rođendan.

Poruka plakata
Poslati poziv svim ljubiteljima filmske umetnosti koji žele da uživaju u kvalitetnom filmskom programu. Festival slavi deseti rođendan i plakat treba da šalje poruku da smo kadri stići i uteći i na strašnom mjestu postojati, da smo uprkos svemu uspeli da stignemo do broja 10.
Listu do sada selektovanih filmova možete videti na dnu stranice: http://merlinka.com/

Ciljna grupa
Ciljna grupa plakata su mladi ljudi, ljubitelji filma i LGBT zajednica

Nagrade
Obezbeđena je novčana nagrada za najbolji rad na konkursu.
Pobednik
20.000 hiljada dinara
Uži izbor TOP 12
Dve propusnice za sve dane festivala

Upotreba
Najbolji rad će biti oficijelni plakat desetog Merlinka festivala, naslovna strana festivalskog kataloga i festivalskog kalendara za 2019. godinu.
Dvanaest najboljih radova biće štampani u festivalskom kalendaru za 2019. godinu.

Uslovi i način prijave
Svi mogu da učestvuju na konkursu.
Na konkurs možete poslati više radova.
Pobednički radovi ostaju vlasništvo Merlinka festivala i mogu biti upotrebljeni u bilo kom obliku.

Prijave za plakat trebaju da sadrže:
1. PDF dokument ili JPG (B2, uspravno, 300 dpi, CMYK) i 2. Naziv datoteke u formi – prezime_ime_brpredloga.pdf/.jpg
Napomene: Imajte u vidu da će se dizajn koristiti sa i bez slogana, samo pozadina, za internet banere u različitim dimenzijama, većina materijala će biti uspravno ali bi bilo poželjno da se može prilagoditi i za položeno.

Radove slati na e-mail adresu merlinkaplakat@gmail.com

Konkurs je otvoren do 1.11.2018.

Više informacija na web strani www.merlinka.com

Radove od prošle godine možete videti na Merlinka FB stranici

Službena pravila
– Sve upotrebljene slike (fotografije i ostali grafički materijal) moraju biti autorsko delo učesnika, ili učesnici moraju imati prava na njihovu upotrebu.
– Sve prijave moraju biti originalne i moraju biti delo i vlasništvo učesnika. Ne smeju biti prethodno objavljivane, ili na drugi način javno distribuirane i ne smeju kršiti prava trećih lica.
– Ne prihvatamo odgovornost za dizajn učesnika. Nismo odgovorni za kršenje autorskih prava i nećemo biti uključeni u sporove oko autorskih prava.
– Učestvovanjem u konkursu učesnik pristaje prepustiti ili ustupiti sva komercijalna i nekomercijalna prava i vlasničke interese za umetničko delo na slobodnu upotrebu, na bilo koji način, trajno, Merlinka festivalu.
– Merlinka festival priznaće zasluge umetniku, gde god je prikladno i moguće u kontekstu upotrebe.
– Merlinka festival zadržava pravo:
o Predloga promene/dorade originalnog dizajna
o Dodati logo jedne ili više povezanih organizacija
– Iako će biti uložen svaki napor da se to ograniči, pravila i uslovi ovde navedeni podložni su promeni bez prethodne najave. Biće učinjen svaki napor da takve promene budu istaknute na sajtu www.merlinka.com. Zbog toga vas podstičemo da redovno posećujete našu web stranicu.
Logo Merlinka festivala: www.merlinka.com/logo