U fokusu

Zajednička akcija Iskoraka, Queer Zagreba, CMS-a i "Bijelih anđela"

Navijači NK Zagreb protiv homofobije

Udruge Iskorak, Queer Zagreb, Centar za mirovne studije i Udruga navijača “Bijeli anđeli” dogovorili su suradnju povodom međunarodnog dana borbe protiv homofobije u nogometu koji se obilježava 19. veljače. Zajednička akcija održati će se na utakmici Zagreb-Rijeka, koja se igra 26. veljače s početkom u 16h na stadionu u Kranjčevićevoj. Na utakmici će se potpisivati i peticija protiv homofobije u sportu i nasilja na nogometnim terenima.

Navijači NK Zagreb protiv homofobije

Udruge Iskorak, Queer Zagreb, Centar za mirovne studije i Udruga navijača “Bijeli anđeli” dogovorili su suradnju povodom međunarodnog dana borbe protiv homofobije u nogometu koji se obilježava 19. veljače.

Zajednička akcija održati će se na utakmici Zagreb-Rijeka, koja se igra 26. veljače s početkom u 16h na stadionu u Kranjčevićevoj. Na utakmici će se potpisivati i peticija protiv homofobije u sportu i nasilja na nogometnim terenima koju Queer Zagreb provodi posljednjih mjeseci.

{slika}

Akcija je proizašla iz inicijative “Justin Campaign” pokrenute u spomen na Justina Fashanua (1961-1998) , prvog i jedinog profesionalnog outanog gej nogometaša u svijetu, u sklopu koje je ustanovljen međunarodni dan suprostavljanja homofobiji u nogometu, a obilježava se na Justinov rođendan 19. veljače.

Kampanja je pokrenuta sa svrhom podizanja svijesti o prevalenciji homofobije u “najomiljenijem sportu na svijetu” i poticanja nacionalnih klubova da svoju potporu na taj dan iskažu isticanjem logotipa inicijative te porukama koje podržavaju inicijativu i osuđuju uporabu homofobnog jezika i nasilja na utakmicama.