U fokusu

Ne dam Varšavsku!

Ne dam Varšavsku!

 Danas je trebalo započeti rušenje drveća, koje “smeta”  kako bi gradnja tunela, koji je dio garaže u sklopu projekta koji provodi Hoto grupa, mogla započeti.

(Podsjetimo se da je, u siječnju 2008., pet tisuća građana i građanki  prosvjedovalo i time pokušalo zaustaviti gradnju poslovno stambenog projekta Hoto grupe. )

Aktivisti udruga Zelena akcija i Pravo na grad organizirali su danas u 10h prosvjed u Varšavskoj ulici. Poziv na akciju je bio upućen u jutarnjim satima pa smo kolegice i ja krenule kako bi dale doprinos akciji. Pomislila sam; Pa kvragu! Varšavskom hodam od kad znam za sebe a sada će tu biti asfalt, auti , izlozi iz kojih vrište “SNIŽENJA”  ili “STIGLA NOVA KOLEKCIJA” i svo ostalo veselje šoping centara …Idem mada ne vjerujem da će zbog nas zaustaviti gradnju.

{slika}

Aktivisti i aktivistkinje ogradili su drveća kavezima u koje su i sami ušli, a neki od njih su se i hrabro popeli na drveća kako bi ih sačuvali od rušenja. Izgledalo je skroz fora! U sred Varšavske ljudi sjede na drveću i čuvaju ih od rušenja! Ali nije dugo trebalo da me obuzme neka sjeta a i tuga zato što volim ovaj grad i zato jer mi je nebulozno da se ruši drveće i uništava izgled grada u korist nicanja šoping centara i garaža na svakom ćošku. Stajala sam sa ostalim aktivistima u znak protesta, a da ne patim od straha od visine popela bih se na drvo.

{slika}

Na trenutak sam se teleportirala u budućnost i pred očima mi se pojavila slika automobila koji prolaze Varšavskom, glanc novog pločnika, svijetla novog šoping centra, i pomislila sam FUJ – Ne dam Varšavsku!

{slika}